Cu cât şi-a plătit Putin apariţia a două cărţi în Germania

O editură germană suspendă vânzarea cărţilor scrise de un jurnalist de Rusia.

237 afișări
Imaginea articolului Cu cât şi-a plătit Putin apariţia a două cărţi în Germania

Cu cât şi-a plătit Putin apariţia a două cărţi în Germania

Editura germană „Hoffmann und Campe” a declarat într-un comunicat că nu va mai vinde cărţile despre preşedintele rus Vladimir Putin scrise de Hubert Seipel, în urma unor dezvăluiri ale revistei germane Der Spiegel şi ale televiziunii publice germane Zdf, potrivit cărora jurnalistul german ar fi primit cel puţin 600.000 de euro în plăţi offshore.

Mordaşov, legat de Putin

Potrivit presei germane, Seipel a acceptat bani legaţi indirect de un oligarh rus, pentru a-l prezenta pe Putin într-o lumină favorabilă în cele două cărţi publicate. Televiziunea publică germană Ndr, care în 2012 a produs un documentar despre Putin împreună cu Seipel şi a difuzat anterior interviurile sale cu preşedintele rus, a mai spus că are în vedere acţiuni legale împotriva jurnalistului.

„Seipel a recunoscut la Ndr că a primit bani de la Alexei Mordaşov prin două „contracte de sponsorizare” în 2013 şi 2018 şi a explicat că acestea sunt două proiecte de carte”, a spus postul german. Mordaşov, despre care se crede că are legături strânse cu Putin, este unul dintre câţiva oligarhi ruşi sancţionaţi de Statele Unite, Regatul Unit şi Uniunea Europeană în urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

Monumentul poetului rus Puşkin a fost îndepărtat la Kiev

În acest timp, monumentul poetului rus Alexandru Puşkin, situat în parcul care poartă acum numele scriitorului ucrainean Ivan Bahriani, la Kiev, a fost îndepărtat. Într-un videoclip difuzat pe reţelele de socializare, sculptura poate fi văzută îndepărtată cu grijă de pe piedestal cu o macara.

Statuia a fost apoi încărcată într-un camion şi dusă într-o locaţie care nu este cunoscută în prezent. După invazia rusă a Ucrainei, monumentul lui Puşkin a fost acoperit în mod repetat cu vopsea, iar apelurile pentru demolarea lui erau încă lizibile pe soclu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici