Daniela Zeca-Buzura a devenit membru titular al Uniunii Scriitorilor

Daniela Zeca-Buzura a devenit membru titular al Uniunii Scriitorilor din România (USR), ca urmare a deciziei Comisiei de Validare a USR, care a aprobat recent lista cu noii membri ai uniunii.

385 afișări
Imaginea articolului Daniela Zeca-Buzura a devenit membru titular al Uniunii Scriitorilor

Daniela Zeca-Buzura (Imagine. Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

În 12 martie a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului USR, în care preşedintele Comisiei de Validare, Dan Cristea, a citit lista de membri stagiari care au avut dreptul să se titularizeze după cei trei ani prevăzuţi în Statutul Uniunii, potrivit unui anunţ al instituţiei.

Dintre aceştia, o parte au devenit membri titulari ai USR.

Astfel, Daniela Zeca-Buzura a devenit membru titular al secţiei "Proză" a filialei Bucureşti a USR. În aceeaşi secţie au intrat, ca membri titulari, Ioan Matei şi Alexandru Păduraru.

Pe de altă parte, Denisa Mirena Pişcu a fost desemnată membru titular al secţiei "Poezie" a filialei Bucureşti a USR, în timp ce Nicolae Constantinescu a devenit membru titular al secţiei "Critică" a filialei Bucureşti a uniunii.

Alături de aceştia, şi în filialele Arad, Craiova, Cluj, Iaşi, Sibiu, Timişoara au intrat noi membri titulari ai USR.

Daniela Zeca-Buzura este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunicării, potrivit site-ului editurii Polirom.

Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi lector la catedra de presă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul aceleiaşi universităţi. La sfârşitul anului 2006 a primit titlul de personalitatea europeană a anului pentru România, secţiunea televiziune, acordată de Fundaţia Eurolink şi Comisia Europeană.

A publicat volumele: "Orfeea" (poezie, Viitorul Românesc, 1994), "Îngeri pe carosabil" (proză, Coresi, 2000), "Melonul domnului comisar" (critică literară, Curtea Veche, 2005), "Jurnalismul de televiziune" (Polirom, 2005), "Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother" (Polirom, 2007), "Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii" (Polirom, 2009), "Istoria romanţată a unui safari" (roman, Polirom, ed. I, 2009, ed. a II-a, 2011), "Demonii vîntului" (roman, Polirom, 2010), "Zece zile sub văl/ Ten Days Under the Veil" (jurnal de călătorie, Litera, 2011).

Daniela Zeca-Buzura a condus TVR Cultural, televiziune a cărei emisie a fost suspendată pe 15 septembrie 2012, de conducerea Societăţii Române de Televiziune, în contextul procesului de reorganizare a televiziunii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici