Dialoguri Interstelare: Cosmonautul Dumitru Prunariu gravitează la Art Safari

Art Safari 2016 se încheie cu întrebări şi dileme. Însă, nu unele pământeşti, ci interstelare! Duminică, 15 mai, în ultima zi a Pavilionului de Artă Bucureşti, celebrul cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu este gazda conferinţei "Dialoguri interstelare", un eveniment în care se va discuta despre cosmos.

776 afișări
Imaginea articolului Dialoguri Interstelare: Cosmonautul Dumitru Prunariu gravitează la Art Safari

Dialoguri Interstelare: Cosmonautul Dumitru Prunariu gravitează la Art Safari (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

La aniversarea de 35 de ani de la călătoria în spaţiu, cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu are ocazia să dezbată împreună cu 12 astronauţi din întreaga lume, reprezentanţi de Agenţii Spaţiale şi Discovery Channel, despre univers, infinit, viitor şi artă. Acest eveniment va fi înregistrat de echipa Discovery Channel şi transformat ulterior într-un documentar despre spaţiu şi misterele lui.

Aşadar, celor curioşi să afle noutăţi din lumea stelelor, inclusiv cei care s-au îndrăgostit iremediabil de celebrul film "Interstellar: Călătorind prin univers", nominalizat şi premiat la Oscar, Art Safari 2016 le oferă şansa să ia parte la un moment care va face istorie şi care v-a fi urmărit de lumea întreagă. Conferinţa începe la ora 16:00 şi se va desfăşura la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

"La 35 de ani de la zborul meu cosmic, lumea este mult schimbată faţă de momentul startului meu spre înălţimi. Important este însă faptul că noi, cei care am fost la înălţimi cosmice, indiferent de apartenenţa statală, avem o viziune comună asupra planetei noastre şi a nevoii de protecţie şi păstrare a ei în condiţii de curăţenie, pace şi colaborare, pentru a putea găzdui în viitor cât mai multe generaţii de oameni. Colegii mei astronauţi şi cosmonauţi care vor participa la aniversarea zborului meu cosmic vor accentua colaborarea în domeniul cosmic şi vor promova acest exemplu pentru a inspira politicieni şi lideri care pot decide în final soarta lumii", a declarat Dumitru-Dorin Prunariu, primul român care a zburat în spaţiul cosmic.

Pentru mai multe informaţii despre împlinirea a 35 de ani de la zborul în spaţiu al lui Dumitru Prunariu, programul evenimentelor dedicate sau Asteroid Day, accesaţi spatiu.discovery.ro sau http://goo.gl/eNxWco

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici