Digi Film 1 şi Digi Film 2 vor fi difuzate şi fără taxă

Digi Film 1 şi Digi Film 2, televiziunile de filme ale companiei RCS&RDS, care erau difuzate până în prezent doar în regim pay per view, au primit, joi, aprobarea CNA de a difuza şi program gratuit pentru public, în pachetul de bază al operatorului de cablu.

2919 afișări
Imaginea articolului Digi Film 1 şi Digi Film 2 vor fi difuzate şi fără taxă

Digi Film 1 şi Digi Film 2 vor fi difuzate şi fără taxă (Imagine: Mediafax Foto)

RCS&RDS deţine licenţă audiovizuală pentru două canale tematice, care difuzează filme în sistem pay per view (contra cost, n.r.), numite Digi Film 1, respectiv Digi Film 2, potrivit unei adrese a companiei, transmisă Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

În adresă, Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS, a informat CNA că intenţionează să modifice conţinutului Digi Film 1 şi Digi Film 2, astfel încât, într-un anumit interval de timp, programul difuzat de cele două televiziuni să fie gratuit pentru public.

"Dorim să diversificăm oferta comercială pentru abonaţii noştri prin difuzarea de filme, într-un interval de timp determinat, în pachet de bază, iar în restul timpului se va păstra sistemul pay per view. De asemenea, în perioada în care programele pot fi vizionate în mod necodat, în bază, intenţionăm să promovăm evenimentele, respectiv filmele care vor fi difuzate în sistem pay per view. În aceste cazuri, difuzarea va fi codată şi accesul la evenimentele promovate se va face în sistem pay per view, putând fi vizionate doar contra cost, la solicitarea abonaţilor", spune Alexandru Oprea.

Potrivit reprezentanţilor CNA, câte două ore din programul televiziunilor va rămâne în sistem pay per view, restul conţinutului urmând să fie liber la retransmise, în pachetul de bază al companiei.

CNA a aprobat solicitarea RCS&RDS. Potrivit lui Răsvan Popescu, preşedintele CNA, faptul că o parte din conţinutul acestor posturi de filme va putea fi recepţionat gratuit este "în beneficiul cetăţenilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici