Directorul Centrului Cultural Media SRR, condamnată la un an cu suspendare. Decizia nu e definitivă

Directorul Centrului Cultural Media al SRR, Oltea Şerban-Pârâu, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, printr-o decizie a Judecătoriei Sectorului 1, care nu este definitivă şi urmează să fie atacată cu apel, după cum a declarat aceasta pentru MEDIAFAX.

641 afișări
Imaginea articolului Directorul Centrului Cultural Media SRR, condamnată la un an cu suspendare. Decizia nu e definitivă

Directorul Centrului Cultural Media SRR, condamnată la un an cu suspendare. Decizia nu e definitivă (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Printr-o hotărâre pronunţată luni de Judecătoria Sector 1, Oltea Şerban-Pârâu, actualul director al Centrului Cultural Media Radio România şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, a fost condamnată la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind.

Aceasta a fost condamnată "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, în formă continuată", potrivit informaţiilor publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

De asemenea, instanţa a suspendat condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de trei ani calculat. Totodată, instanţa a suspendat executarea pedepsei accesorii aplicate acesteia pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În plus, Oltea Şerban-Pârâu trebuie să plătească 1.600 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu drept de apel, în termen de zece zile de la comunicarea acesteia.

Contactată luni de agenţia MEDIAFAX, Oltea Şerban-Pârâu a precizat că decizia nu este definitivă şi că o va contesta.

Pe de altă parte, potrivit comunicatului MediaSind, în urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, pe 3 aprilie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese în materie administrativă şi penală în cazul lui Oltea Şerban-Pârâu, pentru perioada în care aceasta ocupa funcţia de redactor-şef al postului Radio România Cultural din cadrul SRR.

Potrivit ANI, Oltea Şerban-Pârâu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 31 august 2006 - 08 august 2013, a aprobat şi semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor şi de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu soţul ei, Virgil-Vasile Oprina. Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat la momentul respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Oltea Şerban-Pârâu a infracţiunii de conflict de interese.

De cealaltă parte, pe 4 aprilie 2014, Oltea Şerban-Pârâu a declarat pentru MEDIAFAX că, în perioada în care Agenţia Naţională de Integritate a realizat cercetarea, nu era reprezentant legal al Societăţii Române de Radiodifuziune şi nici nu deţinea o altă funcţie publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici