Documentarul "Experimentul Bucureşti", de Tom Wilson, are premiera londoneză, joi, la ICR

Documentarul "Experimentul Bucureşti", debutul în lungmetraj al britanicului Tom Wilson, va avea premiera londoneză, joi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Marii Britanii.

369 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Experimentul Bucureşti", de Tom Wilson, are premiera londoneză, joi, la ICR

Documentarul "Experimentul Bucureşti", de Tom Wilson, are premiera londoneză, joi, la ICR

Lungmetrajul va fi proiectat în deschiderea sezonului de toamnă al programului "Cinemateca românească".

"Experimentul Bucureşti" a fost lansat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în iunie 2013, iar în 2014 a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun documentar. El a fost filmat în perioada august 2012 - mai 2013, cu un buget de doar 250 de euro.

"Experimentul Bucureşti" porneşte de la pre­misa că, în 1989, poliţia secretă a iniţiat un expe­ri­ment menit să modifice radical şi permanent starea psihică a populaţiei. Ca metodă s-ar fi folosit o com­binaţie de psihologie experimentală şi tehnici de ma­nipulare prin frecvenţă vibratorie. Concluzia este că, în 1989, în România nu a avut loc o revo­luţie, ci o lovitură de stat, pregătită minuţios.

Lungmetrajul îi are în distrubuţie pe Carmen Anton, Andrei Juvina şi Justin Capră.

Documetarul va fi proiectat în limba română cu subtitrare în limba engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici