Emisia OTV, întreruptă pentru 3 ore, pentru publicitate politică la partidul lui Dan Diaconescu

CNA a decis, joi, să întrerupă emisia obişnuită a OTV timp de 3 ore, în intervalul 18.00 - 21.00, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului şi la "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

1103 afișări
Imaginea articolului Emisia OTV, întreruptă pentru 3 ore, pentru publicitate politică la partidul lui Dan Diaconescu

Emisia OTV, întreruptă pentru 3 ore, pentru publicitate politică la partidul lui Dan Diaconescu

Sancţiunea - cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica (în afară de înjumătăţirea licenţei de emisie) - a fost propusă de Christian Mititelu, membru al CNA, şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului.

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 20 ianuarie - 11 martie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Aplicarea unei decizii de sancţionare a OTV cu întreruperea emisiei obişnuite a televiziunii timp de trei ore, în intervalul 18.00 - 21.00, când postul va fi obligat să transmită doar un carton cu textul deciziei de sancţionare primită de la CNA, a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

În ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, CNA a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişinuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10 (aplicată de CNA pe 4 octombrie) şi de o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012).

Legislaţia audiovizualului prevede că, după aplicarea a două sancţiuni de întrerupere a emisiei unei televiziuni de câte 10 minute, CNA poate aplica o sancţiune de întrerupere a emisiei obişnuite a postului respectiv pentru 3 ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici