Expozanţii Bookfest 2014, recompensaţi cu 50.000 lei pentru publicarea cărţilor unor autori polonezi

Expozanţii Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2014 vor fi recompensaţi cu suma totală de 50.000 de lei pentru publicarea în limba română a cărţilor unor autori polonezi şi a unor volume care promovează cultura poloneză, informează Asociaţia Editorilor din România.

74 afișări
Imaginea articolului Expozanţii Bookfest 2014, recompensaţi cu 50.000 lei pentru publicarea cărţilor unor autori polonezi

Expozanţii Bookfest 2014, recompensaţi cu 50.000 lei pentru publicarea cărţilor unor autori polonezi (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Astfel, programul, în valoare de peste 50.000 de lei, se adresează tuturor editurilor care au participat la Bookfest 2014 şi au publicat în perioada decembrie 2013 - mai 2014, în limba română, cărţi ale unor autori polonezi şi cărţi care promovează cultura poloneză.

Apelul pentru candidaturi va fi lansat pe 1 iulie, cei eligibili având ocazia să se înscrie pentru obţinerea finanţării până pe data de 30 iulie.

"Mă bucur că putem recompensa astfel editorii care au promovat prin activitatea lor Polonia - Invitatul de Onoare al Bookfest 2014 - şi vreau să mulţumesc în mod special sponsorilor care au avut încredere în noi şi au decis să sprijine astfel două culturi - pe cea română şi pe cea polonă", a declarat Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, organizator al Salonului de Carte Bookfest.

Editurile candidate vor găsi, începând cu 1 iulie, pe site-ul www.bookfest.ro regulamentul şi formularul de înscriere în acest program, pe care îl vor completa cu informaţiile de identificare ale companiei şi reprezentantului legal, titlul/ titlurile pe care doresc să le înscrie în procedura de selecţie şi costurile de tipar pentru cărţile care se încadrează în criteriile de selecţie.

Jurizarea va fi realizată de o comisie formată dintr-un reprezentant al Asociaţiei Editorilor din România şi câte un reprezentant de la fiecare dintre cei trei finanţatori ai programului - BVB, Kredyt Inkaso şi XTB. Cererile vor fi analizate în perioada 1 - 15 august.

Sumele vor fi împărţite câştigătorilor finanţării în funcţie de preţul/ exemplar din fiecare titlu care se încadrează în criteriile de selecţie.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014, desfăşurat între 28 mai şi 1 iunie, a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi a fost cofinanţat de Ministerul Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici