Expoziţia "Decembrie '89. 25 de ani de libertate", vernisată la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţia foto-documentară "Decembrie '89. 25 de ani de libertate", care marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, va fi vernisată miercuri, la ora 13.00, la intrarea în sediul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

139 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "Decembrie '89. 25 de ani de libertate", vernisată la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţia "Decembrie '89. 25 de ani de libertate", vernisată la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţia va fi amplasată în aer liber, putând fi vizitată pe terasa MNIR, dinspre Calea Victoriei, până în luna martie 2015, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Expoziţia foto-documentară deschisă la muzeu surprinde, în imagini sugestive, momente ale desfăşurării evenimentelor din perioada cuprinsă între 16 şi 23 decembrie 1989, la Timişoara şi Bucureşti.

Expoziţia marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, fiind un omagiu pentru cei care, în urmă cu un sfert de secol, au ieşit in stradă împotriva unui regim dictatorial, care încălca cele mai elementare drepturi şi libertăţi ale românilor. Propagarea revoltei începute la Timişoara, pe 16 decembrie 1989, nu a putut fi oprită, în pofida încercărilor autorităţilor comuniste.

Pe 21 şi 22 decembrie 1989, bucureştenii şi-au manifestat la rândul lor dorinţa de libertate şi au determinat fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu şi astfel căderea unui regim politic ce guvernase ţara vreme de jumătate de secol.

Partenerii MNIR în realizarea evenimentului sunt Guvernul României - Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989 şi Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici