Fanfara Ciocârlia, invitată să cânte la concertul dedicat laureatului Nobel pentru pace - VIDEO

Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace din acest an, care va avea loc la Oslo Spektrum, pe 11 decembrie.

1098 afișări
Imaginea articolului Fanfara Ciocârlia, invitată să cânte la concertul dedicat laureatului Nobel pentru pace - VIDEO

Fanfara Ciocârlia (Imagine: www.asphalt-tango.de)

În fiecare an, concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace reuneşte o serie de artişti talentaţi şi celebri din lumea întreagă, care îi aduc acestuia un tribut. Concertul care rezultă astfel reprezintă un amestec unic de melodii şi de stiluri muzicale, de la muzică clasică la rap, informează nobelpeaceprizeconcert.org.

Concertul de la Oslo va fi organizat la o zi după ceremonia oficială de înmânare a acestui premiu prestigios, în decembrie.

Laureatul premiului Nobel pentru pace pe 2012 este Uniunea Europeană.

Alături de Fanfara Ciocârlia, vor mai urca pe scenă Jennifer Hudson, Seal, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh.

Prezentatorii acestui concert vor fi actorii Sarah Jessica Parker şi Gerard Butler.

Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri romi din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi. Este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume. Trupa a fost descoperită în octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst, din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele ei fiind preluate şi prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

Câştigătoare a prestigiosului premiu muzical al Radio BBC, la categoria "muzică europeană", Fanfara Ciocârlia s-a făcut cunoscută şi iubită în întreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei "James Bond" şi "Caravana" lui Duke Ellington, cărora le-a impregnat amprenta muzicii rome. Varianta lor pentru piesa "Born To Be Wild" a fost inclusă, în 2006, în filmul "Borat", cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune a IKEA Marea Britanie.

Cu opt albume lansate şi peste 1.200 de concerte susţinute în cei 15 ani de carieră, Fanfara Ciocârlia este considerată un bun exemplu de succes - "Un sunet extrem de puternic", era caracterizată într-un articol al publicaţiei The Times of London maniera interpretativă a formaţiei de lăutari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici