Festivalul de film Ro-IFF 2011, între 1 şi 9 octombrie, la Bucureşti

Cea de-a şaptea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF) se va desfăşura între 1 şi 9 octombrie, la Bucureşti, iar biletele de intrare la eveniment costă 1 leu, informează organizatorii, Fundaţia Artis.

673 afișări
Imaginea articolului Festivalul de film Ro-IFF 2011, între 1 şi 9 octombrie, la Bucureşti

Festivalul de film Ro-IFF 2011, între 1 şi 9 octombrie, la Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Ro-IFF este, potrivit organizatorilor, singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre, dar mai ales singurul care include o secţiune competitivă adresată exclusiv femeilor-regizor.

Biletele pentru acest festival se găsesc la casele de bilete ale sălilor de cinema Corso şi Eforie.

În cadrul Ro-IFF vor avea loc peste 40 de proiecţii de filme şi evenimente, premiere absolute în România ale unor pelicule recompensate cu premiul Oscar, precum "In a Better World", sau ale unor producţii româneşti mult-aşteptate de public, cum este continuarea celebrei serii "Liceenii".

Şi în acest an, la cea de-a şaptea ediţie a festivalului, se pune accent pe cinematografia europeană, pe producţiile din regiune şi, de asemenea, se încurajează reluarea unui dialog constructiv între profesioniştii din domeniu, sub semnul multiculturalităţii şi creativităţii.

Un alt aspect ce ţine de unicitatea Ro-IFF este accentul pus pe femeile regizor şi pe munca lor, iar în acest an vor fi celebrate personalităţi de marcă, precum Julie Taymour, regizoarea celebrului "Frida", sau Tatiana Issa, regizoarea multipremiatului documentar "Dzi Croquettes".

Romania International Film Festival este împărţit în şase secţiuni: două în competiţie - CineBlackSea şi Woman in Cinema, cu filme, scurtmetraje şi documentare - şi alte patru ce prezintă filme care nu intră în concurs - Underground, dedicată celor care sunt fani ai filmelor care provoacă şi depăşesc graniţele clasicului în cinematografie, Focus: Brasil, Panorama, cu "filmele momentului", şi 2x3, secţiunea în care organizatorii propun o întâlnire cinematografică între un regizor şi o regizoare, fiecare cu câte trei pelicule prezentate în festival. În acest an, faţă în faţă vor fi Julie Taymour, cu "Frida", "Across the Universe", "The Tempest", şi Nae Caranfil, cu "Dolce far niente" (o premieră în sălile de cinema din România), "Filantropica" şi "Restul e tăcere".

Cele patru premii care vor fi oferite în cadrul Ro-IFF au o valoare totală de 4.000 de dolari şi vor fi oferite pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor din regiunea Mării Negre, cea mai bună regizoare şi cel mai bun actor sau cea mai bună actriţă.

Evenimentul se află sub înaltul patronaj al preşedintelui României, fiind sprijinit, printre altele, de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, CNC şi RADEF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici