Festivalul Internaţional de Film Transilvania a obţinut o finanţare de 497.000 de lei de la CNC

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a obţinut o finanţare de 497.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui eveniment cinematografic care se va desfăşura în prima jumătate a anului viitor, informează site-ul CNC.

153 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Film Transilvania a obţinut o finanţare de 497.000 de lei de la CNC

Festivalul Internaţional de Film Transilvania a obţinut o finanţare de 497.000 de lei de la CNC (Imagine: Shutterstock)

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajunge anul viitor la cea de-a XII-a ediţie, care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie. TIFF a primit anul trecut, pentru ediţia din 2012, o finanţare de 621.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Pe locul al doilea în ordinea finanţărilor, anul acesta, se află Festivalul Internaţional de Film Politic Cinepolitica, un eveniment care anul acesta a avut prima ediţie. Asociaţia "Cultură şi Imagine", care organizează festivalul, a primit o sumă de 245.000 de lei din partea CNC.

Următorul festival de film finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, în ordinea descrescătoare a sumelor acordate, este NexT. Festivalul de scurt şi mediu metraj a fost fondat în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound designer-ului Andrei Toncu şi se va desfăşura între 10 şi 14 aprilie 2013. Centrul Naţional al Cinematografiei a acordat o sumă de 128.000 de lei pentru ediţia de anul viitor a festivalului NexT.

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei finanţează următoarele festivaluri care se desfăşoară în prima jumătate a anului viitor: Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (120.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Central-European "7+1" (100.000 de lei ), Festivalul Internaţional de Film şi Carte pentru Copii - Dream Fest Slatina (100.000 de lei), Târgul de Film "Golden Carpathian" (96.600 de lei), Festivalul Internaţional de Film TimiShort (65.000 de lei), Zilele Filmului Românesc (57.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Documentar "One World Romania" (44.000 de lei) şi Festivalul de Film "Cinevil" (25.000 de lei). În aceeaşi categoria a intrat şi gala premiilor UCIN (Uniunea Cineaştilor) pentru producţia filmului românesc 2012 (75.000 de lei).

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei a finanţat în această sesiune gala premiilor Gopo, cu 180.000 de lei, workshop-ul de animaţie al asociaţiei Este'n'Est (care organizează şi festivalul de animaţie Anim'est. Workshop-ul a primit o finanţare de 100.000 de lei. Asociaţiile de specialitate au primit finanţare pentru standuri la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume. Astfel, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc a primit 122.400 de lei pentru standul de la Festivalul de la Cannes şi 100.000 de lei pentru organizarea standului românesc de la festivalul de Film de la Berlin. De asemenea, Este'n'Est a primit 50.000 de lei pentru standul românesc de la festivalul de film de la Clermont-Ferrand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici