Festivalul "Sergiu Celibidache 100": Cât costă biletele şi de unde pot fi achiziţionate

Biletele pentru prima ediţie a Festivalului "Sergiu Celibidache 100", care se va desfăşura în perioada 3 mai - 7 iulie, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la naşterea celebrului dirijor român, pot fi achiziţionate, începând de luni, la 75 de lei, respectiv 65 de lei, potrivit unui comunicat.

831 afișări
Imaginea articolului Festivalul "Sergiu Celibidache 100": Cât costă biletele şi de unde pot fi achiziţionate

Festivalul "Sergiu Celibidache 100": Cât costă biletele şi de unde pot fi achiziţionate (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Biletele pot fi achiziţionate, începând de luni, din reţeaua Eventim din toată ţara - Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas, Cărtureşti - şi online, de pe www.eventim.ro.

Tichetele pot fi cumpărate la preţurile de 75 de lei (categoria I) şi 65 de lei (categoria a II-a).

Printre manifestările principalele ale Festivalului "Sergiu Celibidache 100" din România, eveniment bienal, se numără o serie de masterclass-uri organizate în luna mai, potrivit programului făcut public de organizatorii evenimentului pe 25 martie.

"A preda este cea mai nobilă activitate umană" - acesta a fost crezul lui Sergiu Celibidache, pentru care şi-a dedicat întreg spiritul, pe care l-a insuflat şi unor artişti instrumentişti de excepţie precum şi tuturor elevilor ce şi-au dorit să asimileze tehnicile extraordinare de dirijat ale maestrului. Câţiva dintre aceştia sunt invitaţii festivalului din acest an: Ida Haendel - Masterclass Vioară, Helmut Nicolai - Masterclass Muzică de Cameră, Dorin Marc - Masterclass Contrabas, Michael Martin Kofler - Masterclass Flaut, Wolfgang Gaag - Masterclass Brass, Rony Rogoff - Masterclass Vioară şi Enrique Garcia Asensio - Masterclass Dirijat.

Festivalul va include şi o expoziţie de fotografie - "Fragmente din viaţa maestrului Sergiu Celibidache" -, dar şi proiecţii de filme. Între acestea se numără "Grădina lui Celibidache", un documentar despre viaţa şi activitatea dirijorului, realizat chiar de fiul acestuia, Serge Ioan Celibidache, "Don't Do Anything, Let It Evolve", un film semnat Jan Schmidt-Garre, şi "Documentar despre Sergiu Celibidache", o coproducţie TVR Media. Difuzarea filmelor va avea loc în cinematograful Grand Cinema Digiplex din Băneasa.

Acestor manifestări li se adaugă lansările de carte - "Despre fenomenologia muzicii", de Sergiu Celibidache, şi "Celibidache: Întâlniri cu un om de excepţie", de Patrick Lang şi Stéphane Müller.

Totodată, festivalul va include concerte susţinute la Ateneul Român de artişti internaţionali, foşti elevi ai lui Sergiu Celibidache, şi orchestre de primă clasă ale României. Printre artiştii care vor urca pe scena Ateneului Român în amintirea lui Sergiu Celibidache se numără: Enrique Garcia Asensio, Mark Mast, Markus Theinert, Rony Rogoff, Cristian Mandeal, Ida Haendel, Misha Dacic, Peter Sadlo, Wolfgang Gaag, Dan Grigore, Dorin Marc, German Brass, Henschel Quartett, Orchestra Română de Tineret, Filarmonica George Enescu, Filarmonica "Moldova" Iaşi.

Tot atunci va avea loc premiera mondială a compoziţiei "Haz de necaz" a lui Sergiu Celibidache.

"UNESCO a declarat 2012 «Anul Sergiu Celibidache», însă eu doresc să declar 2012 anul muzicii. În acest an, pornim o tradiţie pentru România, pentru că ţara noastră, după cum îmi spunea tatăl meu, este o ţară cu extrem de mult talent, dar cu şanse reduse de afirmare şi de exploatare a lui. Muzica ar trebui să fie parte din educaţia noastră şi de aceea noi avem un program bogat de masterclass-uri, cu intrare liberă, tocmai pentru a încuraja tinerii să se întoarcă la muzică, să se întoarcă la valori. Prin oamenii care predau, veţi descoperi abordarea unică muzicală numită fenomenologie muzicală, implementată de către tatăl meu. Sunt foarte mândru să pot să aduc o serie de concerte cu artişti din toată lumea care au fost apropiaţi tatălui meu şi în special premiera mondială a compoziţiei «Haz de necaz». «Sunt român şi voi muri român» repeta tata, astfel încât mi se pare un pas firesc ca latura sa, necunoscută până în prezent, de compozitor să fie dezvăuită în Bucureşti, România", a declarat Serge Ioan Celibidache, preşedintele Fundaţiei "Sergiu Celibidache".

Evenimentul este organizat sub patronajul preşedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Sergiu Celibidache (28 iunie 1912 - 14 august 1996) a fost un cunoscut dirijor şi compozitor român, membru de onoare al Academiei Române. Sergiu Celibidache şi-a început cariera de dirijor la 33 de ani, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, atunci când l-a înlocuit pe Wilhelm Furtwangler, în anii plini de incertitudini ce au urmat după cel de-Al Doilea Război Mondial. În 1979 a devenit dirijorul principal al orchestrei pe care a transformat-o într-unul dintre cele mai bune ansambluri din lume şi de care i-a rămas legat numele: Orchestra Filarmonicii din Munchen. A dirijat sute de concerte, iar stilul său unic l-a făcut să fie considerat unul dintre cei mai apreciaţi dirijori din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici