Filme de Oscar, pe 4 aprilie, la Festivalul Internaţional de Film NexT, în Bucureşti

Cele cinci filme nominalizate la Oscar la categoria "cel mai bun scurtmetraj" vor fi proiectate, pe 4 aprilie, de la ora 21.00, la CinemaPRO din Capitală, la Festivalul Internaţional de Film NexT, un eveniment care se va desfăşura în perioada 3-7 aprilie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

174 afișări
Imaginea articolului Filme de Oscar, pe 4 aprilie, la Festivalul Internaţional de Film NexT, în Bucureşti

Filme de Oscar, pe 4 aprilie, la Festivalul Internaţional de Film NexT, în Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Astfel, unul dintre cele mai populare programe din festival, Oscars Night va aduce, în premieră, cele cinci filme nominalizate la Oscar la categoria "cel mai bun scurtmetraj", inclusiv câştigătorul premiului, "Helium", în regia lui Anders Walter.

Anul trecut, seara de scurtmetraje de Oscar a fost sold out la Cinema Patria. Cele cinci filme sunt oferite şi în acest an de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor.

Trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj a fost câştigat de "Helium", care prezintă povestea emoţionantă a unui băieţel care suferă de o boală incurabilă şi care îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate.

Cele cinci poveşti sunt cât se poate de diferite. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-şi părăsi soţul abuziv în "Avant Que De Tout Perdre/ Just Before Losing Everything" (Xavier Legrand şi Alexandre Gavras), o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocităţi, în drama "Aquel No Era Yo/ That Wasn't Me" (Esteban Crespo), un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deţinut care se crede Dumnezeu, în comedia cu umor absurd "The Voorman Problem" (Mark Gill şi Baldwin Li), iar o mamă se dă de ceasul morţii să-şi pregătească familia pentru o nuntă, în amuzantul "Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa?/ Do I Have to Take Care of Everything?"(Selma Vilhunen şi Kirsikka Saari).

Preţul unui bilet pentru Oscars Night este 20 lei, dacă este achiziţionat în avans, şi 25 lei, în ziua proiecţiei.

Abonamentele pentru cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT vor fi puse în vânzare prin EventBook (eventbook.ro), începând de marţi.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediţie va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro şi Ceainăria Cărtureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici