Filmul "The House" a câştigat trofeul Anonimul

Coproducţia Slovacia-Cehia "Dom/ The House" a câştigat trofeul Anonimul, sâmbătă seară, la gala de premiere care a încheiat festivalul cu acelaşi nume desfăşurat la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

321 afișări
Imaginea articolului Filmul "The House" a câştigat trofeul Anonimul

Filmul "The House" a câştigat trofeul Anonimul (Imagine: Shutterstock)

Filmul regizat de Zuzana Liova spune povestea lui Imrich, care construieşte, bucată cu bucată, o casă pentru fiica sa, Eva.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie i-a revenit peliculei "Growing" de Roxana Benţu, în timp ce premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune a fost acordat filmului "Winter Frog" de Slony Sow. Premiul special "Ovidiu Bose Paştină" a fost acordat filmului "Kill Your Bill" de Irina Vasilieva.

Şi anul acesta, premiile au fost acordate în urma votului publicului. În total, au votat 455 de persoane. Filmul câştigător a avut 123 de voturi, în timp ce pelicula românească "Periferic" de Bogdan George Apetri a avut 120 de voturi, urmată de "Wasted Youth", cu 85 de voturi.

De asemenea, bloggerii au acordat un premiu special lui Andrei Dobrescu, un fan înfocat al Festivalului Anonimul, care, după ce a fost prezent la festival ca spectator, a venit la ediţia din acest an cu filmul său, "Lost Springs 2".

Trofeul Anonimul a fost decernat de preşedintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici. După ce a glumit cu Florin Piersic Jr, prezentatorul galei, Patapievici s-a retras, lăsând loc proiecţiei unui filmuleţ în care producătorul filmului câştigător, "Dom", mulţumea pentru distincţie. În întuneric, cineva din public a întrebat: "Mai aveţi ponei roz?". "Mai avem", a venit răspunsul.

Florin Piersic Jr. a încălzit atmosfera, înainte de gală, făcând repetiţii cu cinci persoane din public. Tinerii a trebuit să joace rolul câştigătorilor trofeului Anonimul pentru "Jurassic Park" şi să ţină un discurs de mulţumire. Tinerii au mulţumit prietenilor, au promis că vor face un nou Titanic sau au ţinut discursuri împotriva corporaţiilor, spre amuzamentul spectatorilor.

După gala de premiere, a fost proiectat filmul lui Woody Allen, "Midnight in Paris".

Cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Anonimul, ce se încheie duminică, a fost deschisă, luni, cu filmul care a câştigat Palme d'Or anul acesta, "Tree of Life" de Terrence Malick.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici