Florin Busuioc a primit la Zurich premiul pentru cel mai bun prezentator meteo al anului

Florin Busuioc, prezentatorul rubricii "Vremea" din cadrul Ştirilor Pro Tv, a mers la Zurich (Elveţia) pentru a intra în posesia premiului pentru cel mai bun prezentator al anului, distincţie oferită de Societatea Europeană de Meteorologie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

426 afișări
Imaginea articolului Florin Busuioc a primit la Zurich premiul pentru cel mai bun prezentator meteo al anului

Florin Busuioc a primit la Zurich premiul pentru cel mai bun prezentator meteo al anului

Distincţia primită de Florin Busuioc a fost acordată de Societatea Europeană de Meteorologie (European Meteorological Society), care organizează anual o conferinţă a profesioniştilor din domeniu, în cadrul căreia este oferit, printre altele, şi premiul pentru cel mai bun prezentator meteo al anului (EMS TV Weather Forecast Award).

Florin Busuioc, care spune că meritul acestui premiu este al întregii echipe alături de care lucrează, a intrat în competiţie la propunerea Societăţii Meteorologice Române. În zilele petrecute la Zurich (15-17 septembrie), prezentatorul Pro Tv a participat, alături de meteorologi şi hidrologi din lumea întreagă, la comunicări ştiinţifice pe diverse teme.

"Deşi la început m-am simţit uşor stingher printre atâţia oameni de ştiinţă, m-am simţit onorat că am avut şansa de a fi printre ei. Ce-i drept, construcţia noastră, a oamenilor, ne permite să facem legături foarte rapide între noi, indiferent de subiectul de discuţie, aşa că până la urmă am fost «acceptat» şi integrat fără probleme", a mărturisit Florin Busuioc.

Anul acesta, schimbările climaterice au fost tema principală a discuţiilor, iar în cadrul conferinţelor au fost propuse soluţii pentru o mai bună prognozare a fenomenelor extreme care apar frecvent.

Societatea Europeană de Meteorologie (EMS) îşi propune să participe activ la promovarea meteorologiei în societate, să promoveze rezultatele cercetărilor din domeniu, dar şi să atragă atenţia, prin conferinţele şi întrunirile pe care le organizează periodic, asupra importanţei unor teme precum climă, hidrologie, oceanografie. În cadrul întâlnirii anuale pe care o organizează, societatea încearcă să comunice rezultatele cercetărilor din domeniu către public, politicieni şi factorii de decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici