Fonduri strânse la concertul Angelei Gheorghiu pentru Colectiv, neplătite. Soprana solicită respect: "Ar trebui să începem să ne respectăm cu înverşunare valorile, să fim mai umani, mai uniţi, mai educaţi"

Banii colectaţi din vânzarea biletelor la concertul Angelei Gheorghiu pentru victimele din Colectiv nu au fost transferaţi de biletoo.ro, soprana afirmând că ar trebui să începem să ne respectăm valorile, în timp ce reprezentanţii biletoo.ro spun că fondurile vor fi plătite pe 18 ianuarie.

10226 afișări
Imaginea articolului Fonduri strânse la concertul Angelei Gheorghiu pentru Colectiv, neplătite. Soprana solicită respect: "Ar trebui să începem să ne respectăm cu înverşunare valorile, să fim mai umani, mai uniţi, mai educaţi"

Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu a susţinut, gratuit, pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, primul său concert umanitar din România, iniţiind şi derulând o campanie dedicată colectării de fonduri în beneficiul victimelor din clubul Colectiv, o tragedie în urma căreia şi-au pierdut viaţa 63 de persoane.

Concertul a fost susţinut cu sprijinul Orchestrei şi al Corului Filarmonicii "George Enescu" (directori Andrei Dimitriu, Nicolae Licareţ) şi al dirijorului Tiberiu Soare, fiind organizat în parteneriat cu Fundaţia Preţuieşte Viaţa, condusă de Andreea Marin. Aceştia s-au aflat pro-bono pe scena Ateneului, în seara concertului.

Banii proveniţi din donaţii directe, care au intrat în conturile fundaţiei partenere, Preţuieşte Viaţa, au fost deja transferaţi către partenerul acestuia, Fundaţia Estuar, care îi va distribui familiilor victimelor. Restul de bani, rezultaţi din vânzarea biletelor la concert, sunt aşteptaţi încă de la operatorul de bilete cu care s-a derulat proiectul, biletoo.ro, informează reprezentanţii sopranei Angela Gheorghiu, într-un comunicat.

Bilanţul fondurilor colectate în perioada noiembrie-ianuarie se ridică la peste 430.000 de lei, rezultaţi din vânzările biletelor la concert, alături de donaţiile individuale efectuate atât din ţară, cât şi din străinătate, direct în conturile deschise pentru acest eveniment de Fundaţia Preţuieste Viaţa.

"Suma totală urmează să fie distribuită, prin intermediul Fundaţiei Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv. Din aceşti bani, spre dezamăgirea iniţiatorilor, cei 231.525 RON rezultaţi din vânzarea biletelor la concert nu au ajuns încă în conturile Fundaţiei Preţuieste Viaţa, aceştia trebuind să fie achitaţi de operatorul S.C. Project Expoziţie Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)", se spune într-un comunicat al reprezentanţilor Angelei Gheorghiu.

"Îmi doresc ca în România din anul acesta 2016, responsabilitatea şi profesionalismul să fie examinate înainte ca orice cetăţean să obţină o funcţie sau o proprietate, oricare ar fi ea, dar de către aceia care au demonstrat deja că au aceste calităţi; să începem să ne respectăm cu înverşunare valorile şi să fim şi mai umani, mai uniţi, mai educaţi, patrioţi şi gospodari cu propria persoană, cu propriile locuinţe, locuri de muncă, străzi, localităţi, cu propria noastră patrie. Să nu uităm niciodată că iubirea de semeni şi voluntariatul sub orice formă: socială, medicală, culturală, sunt manifestări de civilizaţie şi evoluţie umană", a declarat Angela Gheorghiu.

"Le mulţumesc tuturor celor care au donat sume de bani din ţară şi din străinătate în această campanie care a fost extrem de importantă şi de emoţionantă pentru mine, sutelor de oameni care au participat la concertul umanitar de la Ateneu, tuturor partenerilor şi prietenilor care s-au implicat fără ezitare, benevol, cu mult profesionalism, dedicare materială şi sufletească, dublate şi de discreţie şi modestie, în organizarea concertului şi a campaniei", a spus Angela Gheorghiu.

Soprana a mai afirmat că sumele colectate nu acoperă, din păcate, necesarul atâtor familii afectate de tragedie, dar speră că iniţiativa sa să fie replicată şi de alte personalităţi şi să întreţină valul de compasiune şi umanitate creat în jurul Colectiv".

La rândul său, Andreea Marin a spus, în acelaşi comunicat, că "sprijinirea victimelor de la Colectiv este un proces de durată, care necesită sume considerabile şi o echipă specializată, dedicată". "De aceea, varianta cea mai eficientă de utilizare a fondurilor strânse în urma concertului a fost să ne unim forţele cu Fundaţia Estuar, organizaţie parteneră a Fundaţiei Preţuieşte Viaţa de mult timp, în cele mai ample proiecte ale noastre. Fundaţia Estuar gestionează deja de mai bine de două luni atât relaţiile cu cele peste 150 de familii ale victimelor, cât şi importante sume de bani adunate din donaţii sau în urma altor evenimente organizate în beneficiul acestora. Astfel, distribuirea fondurilor se poate face centralizat şi rapid", a adăugat Andreea Marin.

Potrivit comunicatului, fondurile colectate în urma vânzării biletelor prin intermediul operatorilor specializaţi, care nu au ajuns încă în conturile Fundaţiei Preţuieşte Viaţa, urmează să fie transferate către Fundaţia Estuar de îndată ce vor fi primite. O primă tranşă de 200.800 de lei, reprezentând donaţiile directe efectuate către Fundaţia Preţuieşte Viaţa, a fost deja transferată către Fundaţia Estuar în cursul zilei de miercuri.

Andreea Marin a mai scris pe contul său de Facebook că numele său şi al fundaţiei sale au fost implicate în acuzaţii nedrepte. Ea a mai spus că în toată perioada care a trecut de la concertul susţinut de Angela Gheorghiu a primit "promisiuni succesive, dublate de ordine de plată şi extrase de cont care ne arătau efectuarea plăţii către noi din partea distribuitorului biletoo.ro (S.C. Project expoziţie Games & Sports S.R.L.), promisiuni de transfer în contul fundaţiei noastre a sumei adunate din vânzarea biletelor la concertul din seara de 29 noiembrie 2015 de la Ateneul Roman (231.525 ron)".

De cealaltă parte, reprezentanţii biletoo.ro au anunţat pe pagina lor de Facebook, că banii strânşi din vânzarea de bilete la concertul Angelei Gheorghiu vor fi plătiţi pe 18 ianuarie.

"Din cauza unor probleme apărute cu magazinele partenere la sfârşit de an, decontările financiare s-au efectuat cu întârziere. Din acest motiv toate plăţile către organizatorii de evenimente au fost întârziate până în acest moment iar conturile companiei au fost blocate de către terţi. Banii strânşi din vânzarea de bilete pentru concertul caritabil susţinut de Angela Gheorghiu la Ateneul Român pentru victimele incendiului din Colectiv vor fi plătiţi către Fundaţia 'Preţuieşte Viaţa' cu prioritate luni, 18 ianuarie. Toate plăţile restante către organizatorii de evenimente se vor efectua în cursul săptămânii viitoare. Ne cerem scuze pe această cale atât faţă de organizatorii, partenerii şi prietenii noştri dar şi faţa de victimele incendiului din Colectiv care au trebuit să aştepte toată această perioadă", se spune în anunţul biletoo.ro.

Soprana Angela Gheorghiu, un superstar al operei internaţionale, a susţinut, pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, un concert caritabil pentru victimele din clubul Colectiv, în care a cântat atât lucrări celebre, precum ariile "Vissi d'arte" şi "O mio babbino caro", de Giacomo Puccini, cât şi rugăciunea "Tatăl nostru" şi imnul naţional al României. Concertul a fost transmis în direct de Realitatea TV şi difuzat, ulterior, în reluare, de TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici