Galeria online Atelier Mix, dedicată artei contemporane, a fost lansată

Galeria online Atelier Mix a fost lansată joi, într-un local din Capitală, fondatoarea ei, Floriana Ionescu, precizând că publicul ţintă îl reprezintă cei care nu şi-au manifestat până în prezent dorinţa să cumpere artă, pe care speră să îi atragă cu lucrările unor artişti contemporani.

124 afișări
Imaginea articolului Galeria online Atelier Mix, dedicată artei contemporane, a fost lansată

Galeria online Atelier Mix, dedicată artei contemporane, a fost lansată

Proiectul Atelier Mix (ateliermix.ro) a fost început în urmă cu câteva luni de o echipă de cinci persoane, care au alte ocupaţii de bază, din dorinţa Florianei Ionescu de a se ocupa de promovarea unor artişti contemporani care "au ceva de spus" şi de a lărgi consumul de artă în rândul celor care ar avea posibilităţile financiare să achiziţioneze astfel de lucrări, dar din lipsa timpului şi a motivaţiei nu o fac.

Site-ul galeriei prezintă lucrările a şapte artişti (Marius Burhan, Cosmin Cordoş, Amalia Dulhan, Dorothea Hirjoi, Alexandru Lupşe, Ruxandra Răileanu şi Daniel Tufiş), aleşi din 130, a precizat Ionescu. Nu s-a urmărit un anumit stil, ci originalitatea şi potenţialul artiştilor, portofoliul galeriei urmând să se îmbogăţească pe parcurs, a mai spus aceasta.

Intenţiile iniţiatorilor acestui proiect sunt de a-i promova intens pe artiştii aleşi, prin altfel de evenimente decât cele obişnuite, ducându-le lucrările la sedii de companii, în săli de şedinţe, la clinici private, pentru a fi văzute de publicul vizat, care nu intră în galerii.

Portofoliul actual este estimat la 50.000 de euro, preţurile lucrărilor variind între 100 şi 2.000 de euro. Majoritatea artiştilor au mai expus în diverse spaţii, dar nu apar tot timpul în galerii, a precizat Ionescu. Atelier Mix va percepe un comision de 30% din vânzări, ca orice altă galerie.

Alte galerii româneşti online sunt Future Art Design (fad.ro), my-art.ro, artline.ro, art-zone.ro şi artspace.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici