George W. Bush, Colin Powell şi şeful de campanie al lui Obama vin la Bucureşti la lansarea unei televiziuni de ştiri

Fostul secretar de Stat american Colin Powell şi David Plouffe, şeful de campanie al lui Barack Obama, ar urma să vină la Bucureşti, alături de George W. Bush, la lansarea televiziunii de ştiri care va face parte din acelaşi trust cu ziarul Puterea, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Thiess.

88 afișări
Imaginea articolului George W. Bush, Colin Powell şi şeful de campanie al lui Obama vin la Bucureşti la lansarea unei televiziuni de ştiri

George W. Bush va veni la Bucureşti la lansarea unei televiziuni de ştiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform lui Adrian Thiess, coordonatorul proiectului de televiziune, alături de Colin Powell şi David Plouffe, la Bucureşti, la lansarea noului post TV, vor fi prezenţi şi jurnaliştii Bob Woodward şi Carl Bernstein, precum şi fostul prim-ministru spaniol José María Aznar López.

Colin Powell a fost secretar american de Stat în administraţia lui George W. Bush, în timp ce strategul politic american David Plouffe a fost şeful de campanie al preşedintelui american Barack Obama, în 2008.

Jurnaliştii Bob Woodward şi Carl Bernstein sunt doi dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie americani. În prezent, Woodward este editorialist la The Washington Post, iar Bernstein este editorialist la Vanity Fair. Aceştia au lucrat pentru cotidianul american The Washington Post în 1972 şi sunt doi dintre jurnaliştii care au participat la izbucnirea scandalului Watergate, ce a dus la investigaţii guvernamentale şi la demisia preşedintelui american de la acea dată, Richard Nixon.

José María Aznar López a fost prim-ministru al Spaniei în perioada 1996 - 2004. În prezent, el face parte din boardul de directori al conglomeratului media News Corporation.

La evenimentul de lansare a noii televiziuni de ştiri ar urma să vină şi fostul preşedinte american George W. Bush, după cum a declarat Adrian Thiess, pentru paginademedia.ro.

"Chiar în această seară (vineri, n.r.) am vorbit cu echipa fostului preşedinte american, care mi-a confirmat că va veni în România", a declarat Adrian Thiess. El a spus că proiectul viitoarei televiziuni de ştiri este în lucru şi că acest post TV va fi condus de "un actual şef de la una dintre televiziunile importante din România".

George W. Bush a mai vizitat România în aprilie 2008, când a participat la summit-ul NATO de la Bucureşti.

Noua televiziune, pentru a cărei lansare fostul preşedinte american ar urma să vină din nou în Capitală, aparţine aceluiaşi grup de media din care face parte şi cotidianul Puterea.

"Decizia de a implementa acest proiect a fost luată chiar în această seară. Avem finanţarea necesară pentru doi ani. Există finanţarea şi există discuţii pentru managementul acestui post TV, care va fi în acelaşi trust cu ziarul Puterea. Avem în vedere inclusiv o reţea naţională de radio", a mai spus Adrian Thiess.

Thiess nu exclude, în cazul noii televiziuni, un joint venture cu CNN, pe modelul după care funcţionează CNN în Turcia (în parteneriat cu trustul Dogan).

"Este un proiect pe care îl voi coordona personal", a spus Thiess, care a precizat că se află la Moscova, pentru un eveniment privat la care a fost invitat, dar care nu are nicio legătură cu televiziunea care urmează să fie lansată în România.

Adrian Thiess a mai spus că noul post TV de ştiri va fi "complet detaşat de orice chestiune părtinică editorial". "Va fi o televiziune credibilă, liberă de orice presiune politică. Avem finanţarea necesară pentru doi ani, care oferă un confort financiar în care postul poate să demonstreze că e credibil", a spus Thiess.

"După 2009, când am văzut cum pot fi folosite posturile de ştiri în favoarea unui candidat, era loc pentru un postul de ştiri echilibrat", a mai afirmat Adrian Thiess, care nu a făcut public acţionariatul postului TV.

Ziarul Puterea a fost lansat în 15 aprilie, în cadrul unui eveniment care l-a avut ca invitat special pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Publisherul ziarului Puterea este News&Media Investment Limited, cu sediul în Anglia, Adrian Thiess fiind reprezentantul companiei în România. Potrivit primului număr al ziarului, conţinutul editorial este furnizat de societatea Cutezătorii Media Content, cu Virgil Antonescu în funcţia de director general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici