Germania cere Apple clarificări privind stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone şi iPad

Apple trebuie să clarifice o serie de întrebări referitoare la stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone, iPad şi alte aparate, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al ministerului pentru protecţia consumatorilor din Germania.

36 afișări
Imaginea articolului Germania cere Apple clarificări privind stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone şi iPad

Germania cere Apple clarificări privind stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone şi iPad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatorul american Al Franken a făcut miercuri o solicitare similară, în urma unui raport al unor cercetători în domeniul securităţii, care acuză că sistemul de operare al produselor Apple conţine un fişier secret care înregistrează locul în care se află posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

"Apple trebuie să dezvăluie unde, pentru cât timp şi în ce scop sunt păstrate aceste date, cine are acces la ele şi cum le protejează de accesarea neautorizată, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului german, Holger Eichele.

El a adăugat că o astfel de colectare şi stocare în secret a datelor privind localizarea smartphone-ului reprezintă o încălcare gravă a dreptului la viaţă privată a utilizatorului.

Legislaţia din Germania referitoare la protejarea datelor este deosebit de strică, iar companii precum reţeaua de socializare Facebook şi motorul de căutare Google au avut probleme cu autorităţile de reglementare.

Fişierul în care sunt stocate datele, deşi ascuns, nu are sisteme de protecţie şi permite unui hacker cu acces la iPhone sau iPad să afle locaţiile în care s-a aflat posesorul, au afirmat Pete Warden, fost inginer la Apple, şi Alasdair Allan, cercetător la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

Descoperirea celor doi vine în contextul intensificării atenţiei asupra modului în care companiile tehnologice colectează, arhivează şi transmit informaţiile strânse de la clienţii care utilizează aparatură digitală.

Un purtător de cuvânt al Apple Germany a refuzat să comenteze subiectul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici