GOOGLE a DEPĂŞIT pentru prima dată MICROSOFT

Google a depăşit pentru prima dată Microsoft în privinţa capitalizării de piaţă, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume devenind a doua mare companie din domeniul IT după Apple.

13063 afișări
Imaginea articolului GOOGLE a DEPĂŞIT pentru prima dată MICROSOFT

GOOGLE a DEPĂŞIT pentru prima dată MICROSOFT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile Google au deschis luni la New York în urcare cu 0,8%, la 760,66 dolari, preţ la care capitalizarea de piaţă a companiei reprezintă aproximativ 249,5 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume şi "părintele" binecunoscutului Windows, a debutat luni în coborâre cu 0,6%, la 29,57 dolari pe acţiune, cu o capitalizare de 247,8 miliarde dolari.

Companiile care oferă servicii pe internet, precum Google sau Amazon.com, au devenit tot mai atractive pentru investitori odată cu ascensiunea "cloud computing" - diverse aplicaţii sau funcţii caracteristice până acum PC-ului au ajuns să poată fi utilizate online, fără a necesita un suport local costisitor.

Totodată, Google este cel mai mare furnizor de servicii de publicitate pe internet şi dezvoltă Android, cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri.

Valoarea de piaţă a Apple este de 632,7 miliarde de dolari, singura companie IT cu o capitalizare mai ridicată decât cea a Google. Apple a depăşit Microsoft în 2010, datorită succesului iPhone şi iPad.

Bursa de la New York a deschis luni în urcare, recuperând o parte din declinul de săptămâna trecută, datorită unui raport privind industria manufacturieră din SUA care a depăşit estimările economiştilor, în timp ce temerile privind criza datoriilor de stat din zona euro s-au mai disipat, potrivit Bloomberg.

Indicii S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average au urcat cu 1,1% în deschidere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici