Google donează 2,7 milioane de dolari la International Press Institute

International Press Institute (IPI), organizaţia globală care militează pentru libertatea presei, a primit 2,7 milioane de dolari de la Google, pentru a ajuta la dezvoltarea unor proiecte digitale de presă, în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), informează Brand Republic.

17 afișări
Imaginea articolului Google donează 2,7 milioane de dolari la International Press Institute

Google donează 2,7 milioane de dolari la International Press Institute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

IPI News Innovation Contest doreşte să încurajeze ideile inovatoare care pot avea impact pe termen lung în industria presei. Granturile vor fi acordate atât organizaţiilor non-profit, dar şi celor comerciale, care lucrează în domeniul digital, inclusiv mobil şi cel tehnologic, create de jurnalişti şi/ sau pentru jurnalişti.

Toate proiectele trebuie să se înscrie în trei arii de activitate: platformă de ştiri, sustenabilitate şi training.

Sponsorizarea Google are ca scop transformarea IPI într-o instituţie care susţine puternic inovaţia în segmentul media.

"Suntem foarte bucuroşi să lucrăm la acest proiect cu IPI, o organizaţie care are o istorie în rezolvarea problemelor care afectează lumea jurnalismului", a declarat Peter Barron, director de relaţii externe pentru Google EMEA

În ultimele săptămâni, rolul vital al inovaţiilor digitale a fost pus în evidenţă de evenimentele sociale şi politice din Tunisia, Egipt şi mai recent Bahrain.

"În aceste momente de schimbare şi conflict, fluxurile gratuite de informaţii sunt mai importante ca niciodată. O presă liberă le dă oamenilor putere, iar o industrie media independentă şi inovativă este vitală pentru dezvoltarea oricărei ţări", a declarat Alison McKenzie, reprezentant al IPI.

Jurnalişti de toate naţionalităţile îşi pot înscrie proiectul pe site-ul http://www.ipinewscontest.org/, până la 1 iunie.

IPI reprezintă o reţea globală de editori, executivi din domeniul media şi jurnalişti de renume, care militează pentru libertatea presei, protejarea libertăţii de expresie, promovarea fluxurilor de informaţii gratuite şi îmbunătăţirea practicilor jurnalistice.

Fondată în 1950, la Universitatea Columbia din New York, IPI este una ditntre cele mai vechi organizaţii de apărare a Drepurilor Omului din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici