Google se transformă într-o altfel de Wikipedia. Care sunt schimbările motorului de căutare - VIDEO

Cel mai important motor de căutare a lansat oficial "Knowledge Graph" (n.r. - Graficul Cunoaşterii), o aplicaţie ce va oferi informaţii în dreapta paginii obişnuite a Google despre cuvintele căutate. Google are pregătite 3.5 miliarde de date gata să apară pentru cuvintele cheie importante.

595 afișări
Imaginea articolului Google se transformă într-o altfel de Wikipedia. Care sunt schimbările motorului de căutare - VIDEO

Google se transformă într-o altfel de Wikipedia. Care sunt schimbările motorului de căutare (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Informaţiile nu sunt bazate doar pe datele din Wikipedia sau alte baze, ci pe ceea ce "Google găseşte pe internet", informează Daily Mail.

Sistemul "înţelege despre ce vorbeşti şi nu doar caută pagini de internet conform cuvintelor cheie".

Unul dintre vicepreşedinţii Google, Amit Singhal, a explicat cum funcţionează sistemul. "Căutarea înseamnă descoperire, nevoia umană de a învăţa şi de a lărgi orizonturile. Dar căutarea încă necesită multă muncă din partea ta, a utilizatorului. Aşa că sunt încântat să lansez Knowledge Graph, care te va ajuta să descoperi informaţii noi rapid şi uşor", a spus Amit Singhal.

Pentru moment, aplicaţia este valabilă doar pentru americanii vorbitori de engleză şi este treptat integrată şi pe telefoanele mobile şi tablete. Compania are de gând să extindă aplicaţia la nivel global.

Google încearcă prin această inovaţie să ofere utilizatorului toate informaţiile de care are nevoie fără să părăsească pagina motorului de căutare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici