GOOGLE vrea să pună taxe pe YOUTUBE: Accesul la o parte din conţinut, pe bază de abonament

GOOGLE pregăteşte un serviciu pe bază de abonament pentru unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YOUTUBE, în scopul finanţării unei game mai largi de conţinut şi adăugarea unei a doua surse de venituri.

2388 afișări
Imaginea articolului GOOGLE vrea să pună taxe pe YOUTUBE: Accesul la o parte din conţinut, pe bază de abonament

GOOGLE vrea să pună taxe pe YOUTUBE: Accesul la o parte din conţinut, pe bază de abonament

Măsura la care se lucrează de mai multe luni ar putea fi anunţată cel mai devreme în această săptămână şi s-ar putea aplica pentru până la 50 de canale YouTube, au declarat surse apropiate situaţiei, relatează Financial Times.

Utilizatorii se vor putea abona la fiecare canal pentru minim 1,99 dolari pe lună.

Serviciul de abonare va permite operatorilor de canale să realizeze conţinut precum show-uri TV şi filme, a spus o sursă apropiată situaţiei.

Publicitatea pe YouTube şi alte platforme video concurente a crescut rapid, dar reprezintă două o mică parte din bugetele de televiziune.

Publicitatea online, pe acest segment, va creşte de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari în 2013, estimează eMarketer, dar va reprezenta numai 2,4% din cheltuielile totale cu publicitatea.

YouTube atrage cea mai mare parte a acestor venituri.

Pivotal Research estimează că veniturile din publicitate ale YouTube vor urca de la 1,3 miliarde de dolari anul trecut la 2 miliarde de dolari în acest an, în timp ce Bernstein Research anticipează că aceste venituri vor avansa la peste 15 miliarde de dolari în următorii câţiva ani, la un nivel similar cu cele ale CBC şi Viacom.

YouTube a precizat pentru Financial Times că nu are nimic de anunţat în privinţa abonamentelor la canalele video, dar că vrea să creeze o platformă pe bază de abonament care ar putea aduce mai mult conţinut pe YouTube.

Între partenerii YouTube se numără Howcast, World Wrestling Entertainment, The Onion and Machinima şi nu este clar care canale s-au înscris pentru noul serviciu.

Canalele de televizune prin cablu şi satelit sunt interesate de serviciul pe bază de abonament al YouTube pentru a obţine venituri din show-uri mai vechi şi programe noi, a spus o sursă.

YouTube, care a depăşit un miliard de utilizatori pe lună, a propus deja in 2011 o serie de canale tematice gratuite, o modalitate de a pregăti terenul pentru crearea canalelor pe baza de abonament.

Platforma online a fost înfiinţată în 2005 de trei foşti angajaţi ai PayPal, iar în noiembrie 2006 a fost cumpărată de Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici