Grupul media Tribune suprimă 700 de posturi la publicaţiile sale

Grupul media american Tribune, care deţine, printre altele, cotidianul Los Angeles Times, a anunţat miercuri că va suprima 700 de posturi din cadrul publicaţiilor sale, din cauza crizei prelungite prin care trece acest sector de activitate.

96 afișări
Imaginea articolului Grupul media Tribune suprimă 700 de posturi la publicaţiile sale

Grupul media Tribune suprimă 700 de posturi la publicaţiile sale (Imagine: Shutterstock)

"Pe termen lung, vor avea loc mici reduceri în echipele editoriale", dar "majoritatea posturilor suprimate" vor viza alte funcţii, precum cele comerciale şi cele din publicitate, a precizat directorul general al grupului, Peter Ligori, într-un interviu acordat pentru Los Angeles Times.

Grupul Tribune, care a ieşit din faliment în 2012, după patru ani de restructurări, spune că reducerile de posturi, care vor fi făcute în ianuarie, vor trebui să crească eficienţa şi să uşureze tranziţia spre domeniul online.

În afară de Los Angeles Times, grupul Tribune deţine Chicago Tribune, Baltimore Sun şi alte cinci mari cotidiene, dar şi o serie de posturi de radio şi de televiziune.

Grupul Tribune şi-a anunţat în luna iulie intenţia de a se scinda în două, pentru a-şi separa ziarele de activităţile audiovizuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici