În anul Centenarului, departamentul responsabil cu organizarea aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, REORGANIZAT. George Ivaşcu: Nu a avut un concept unitar

Departamentul Identitate Naţională, cu atribuţii în organizarea Centenarului Marii Uniri, din cadrul MCIN va fi reorganizat, iar coordonatorul acestuia, secretarul de stat Paul Claudiu Cotîrleţ, a fost revocat din funcţie, potrivit unui comunicat remis, miercuri, MEDIAFAX de Ministerul Culturii.

843 afișări
Imaginea articolului În anul Centenarului, departamentul responsabil cu organizarea aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, REORGANIZAT. George Ivaşcu: Nu a avut un concept unitar

În anul Centenarului, departamentul responsabil de organizarea aniversării a 100 de ani de la Marea Unire este REORGANIZAT. George Ivaşcu: Nu a avut un concept unitar, cu acţiuni bine definite

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a participat, marţi, la primul Comitet Interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri, convocat fiind de premierul României, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

"George Ivaşcu a prezentat o analiză a stadiului actual al proiectelor şi o evaluare a situaţiei Departamentului Identitate Naţională (cu atribuţii în organizarea Centenarului Marii Uniri), precum şi un Document Programatic privind Strategia aniversării Centenarului, conţinând conceptul, principiile, temele şi tipurile de acţiuni dedicate acestui mare eveniment", se arată în comunicat.

"Activitatea desfăşurată până în prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acţiuni bine definite şi nici criterii de selecţie, obiective coerente sau reprezentative, astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanţabile. În urma acestei analize, am putut constata inexistenţa unei concepţii strategice în legătură cu activitatea Departamentului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în legătură cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat s-a constat că fundamentarea ideilor şi proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fişe tehnice şi a unei documentaţii adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibilă şi legală evaluarea proiectelor şi finanţarea acestora", a explicat mnistrul Culturii şi Identităţii Naţionale, potrivit aceluiaşi document.

În urma evaluării efectuate, ministrul George Ivaşcu a dispus reorganizarea Departamentului Identitate Naţională, "în vederea creşterii eficienţei, expertizei şi profesionalizării activităţii acestuia", şi revocarea din funcţie a secretarului de stat Paul Claudiu Cotîrleţ, coordonator al acestui departamentului.

O nouă reuniune a Comitetului interministerial va avea loc în următoarele două săptămâni.

Calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri va fi publicat în condiţii de maximă transparenţă, până la finalul acestei luni, potrivit comunicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici