Inventatorul casetei audio a decedat la 94 de ani. Lou Ottens a contribuit şi la dezvoltarea CD-ului

Lou Ottens, inventatorul olandez al casetei audio a murit, a declarat Philips, compania unde acesta a contribuit şi la dezvoltarea compact discului (CD).

567 afișări
Imaginea articolului Inventatorul casetei audio a decedat la 94 de ani. Lou Ottens a contribuit şi la dezvoltarea CD-ului

Sursa foto: Profimedia

Inginer structural care a studiat la prestigioasa Universitate Tehnică din Delft, s-a alăturat companiei Philips în 1952 şi a fost şeful departamentului de dezvoltare a produselor companiei olandeze când a început să lucreze la o alternativă a magnetofoanelor existente atunci. 

„În timpul dezvoltării casetei, la începutul anilor 1960, a făcut un bloc din lemn care să se potrivească exact în buzunarul hainei”, a spus Olga Coolen, directorul Muzeului Philips din sudul oraşului Eindhoven. „Acesta a fost la fel de mare precum prima casetă compactă, făcându-l mult mai uşor decât magnetofoanele voluminoase utilizate la acea vreme”.

Produsul final creat în 1962 s-a transformat ulterior într-un succes la nivel mondial, cu peste 100 de miliarde de casete vândute, multe pentru fanii muzicii care şi-au înregistrat propriile compilaţii direct de la radio. Popularitatea sa a scăzut odată cu apariţia CD-ului, o invenţie la care Ottens a contribuit, de asemenea, ca supervizor al  echipei de dezvoltare, a spus Philips, potrivit AP.

Succesul casetei a rezultat din simplitatea sa, a spus Ottens într-un interviu publicat de Philips Museum.

Prototipul blocului de lemn nu a ajuns niciodată la muzeul companiei. Ottens a l-a folosit pentru a-şi susţine cricul atunci când a înlocuit o roată la maşină şi l-a lăsat pe marginea unui drum, a spus Coolen.

„Lou a iubit tehnologia, când a vorbit despre asta ochii lui au început să sclipească”, a spus directorul muzeului Coolen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici