Ion Iliescu transmite condoleanţe fiicei lui Răzvan Theodorescu: Pierderea ei este şi pierderea României

  • Fostul preşedinte Ion Iliescu deplânge decesul academicianului Răzvan Theodorescu şi spune că îl ştia de o viaţă.
  • El afirmă că Theodorescu şi-a hrănit vocaţia de profesor şi de cercetător când uşile universităţii i-au fost închise, devenind un academician a cărui operă va fi imposibil de egalat.
1277 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu transmite condoleanţe fiicei lui Răzvan Theodorescu: Pierderea ei este şi pierderea României

„Am aflat cu imensă durere despre dispariţia Academicianului Răzvan Theodorescu. L-am cunoscut de când era student, aşadar, nu greşesc dacă spun că ne ştiam de o viaţă. Viaţa lui a fost încercată: şi-a hrănit vocaţia de profesor şi de cercetător când uşile universităţii i-au fost închise, iar mai târziu, a devenit nu doar unul dintre cei mai buni istorici ai artei şi civilizaţiei României ultimului secol, dar şi un profesor extraordinar, un rector formidabil, un Preşedinte cu viziune al Radioteleviziunii Române, un ministru al Culturii care a dat excelenţă acestei funcţii, un academician a cărui operă va fi imposibil de egalat, şi un Vicepreşedinte al Academiei Române care a ştiut să modernizeze această instituţie”, scrie, luni, fostul preşedinte Ion Iliescu, pe blogul său.

Fostul preşedinte al României afirmă că printre toate aceste roluri publice pe care le-a avut Răzvan Theodorescu, el a rămas „un om liber” şi tocmai această libertate „a făcut ca prietenia dintre noi să fie una adevărată”.

„Sunt puţine prietenii adevărate astăzi, tot aşa cum sunt puţini oameni autentici, aşa cum a fost „profesorul naţiunii”, Răzvan. Îi mulţumesc că, într-o ţară în care a fi „omul lui Iliescu” a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat, Răzvan Theodorescu nu s-a dezis niciodată de această legătură, ba dimpotrivă, a afirmat-o cu onoare şi a transformat-o în ceea ce el numea, generos, ca fiind un titlu de nobleţe”, mai scrie Iliescu.

Fostul preşedinte al României spune că Răzvan Theodorescu „a făcut România mai culturală într-o societate insensibilă la valorile culturii, şi poate aceasta a fost printre cele mai grele misiuni pe care şi le-a asumat lucid, nu doar altruist”.

Ion Iliescu transmite condoleanţele sale familiei, iar Ilincăi, fiicei sale, îi doreşte putere şi alinare: „Pierderea ei este şi pierderea României, una care speram să întârzie oricât de mult”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici