Ionuţ Răitaru, cel care a făcut posibilă lansarea România TV, a preluat un post de radio

Ionuţ Răitaru, cel care a făcut posibilă lansarea televiziunii România TV, prin cedarea unei licenţe pe care o deţinea unei societăţi controlate de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, a primit marţi aprobarea CNA pentru a prelua postul Radio Gogo din Târgu-Jiu.

877 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Răitaru, cel care a făcut posibilă lansarea România TV, a preluat un post de radio

Ionuţ Răitaru, cel care a făcut posibilă lansarea România TV, a preluat un post de radio (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Sud Media Production SRL (al cărei asociat unic este Group Solutions SRL, deţinută de Ionuţ Răitaru - 95% şi Maria Mădălina Răitaru - 5%) de preluare a licenţei audiovizuale pentru postul de radio pentru copii Radio Gogo, de la societatea Brand Emotion SRL (al cărei asociat unic este Flaviu Nicolae Cicirean).

CNA a mai analizat această solicitare şi pe 17 ianuarie, când Ionuţ Răitaru a spus că doreşte să preia licenţa pentru Radio Gogo, să modifice denumirea postului de radio în Heart FM, dar să păstreze profilul tematic pentru copii al staţiei. Atunci, CNA a respins solicitarea lui Ionuţ Răitaru de preluare a postului Radio Gogo.

Prezent din nou în şedinţa de marţi a CNA, Ionuţ Răitaru a spus că doreşte să păstreze actuala grilă de programe a Radio Gogo şi tematica de post de radio pentru copii.

"Am mai avut o tentativă de preluare a radioului, dar, iniţial, am modificat din grila respectivă şi, data trecută, am fost respinşi. Şi am zis să mai lucrăm puţin la ea, fapt pentru care am decis să păstrăm vechea grilă, să nu aducem modificări şi să ne luăm angajamentul că o vom menţine şi cu tot interesul încercăm să o dezvoltăm. În zonă mai avem o televiziune, TV Sud, şi avem o emisiune pentru copii şi am un departament în cadrul ei pentru a dezvolta parteneriate cu grădiniţele din zonă şi cu şcolile. A fost această oportunitate de a încerca să ducem mai departe bsuiness-ul respectiv şi ne-am oferit să îl preluăm", a spus Ionuţ Răitaru.

El a precizat că, în prezent, societatea Sud Media Production SRL, care deţine licenţa televiziunii TV Sud, are 50 de salariaţi.

"Este un trust comun. Radioul vine în extinderea televiziunii. Cred că îmi va fi şi uşor să-l ţin, pentru că avem oameni pe producţie, oameni pe montaj care pot să asigure cu aceleaşi costuri şi producţia pentru un radio, iar redactorii care prestează o emisiune săptămânală pentru televiziune pot să-şi ia angajamentul că mai lucrează şi două ore pentru radio. Deci încercăm să ne pliem pe condiţiile financiare pe care le întâlnim în piaţă", a mai spus Răitaru.

Narcisa Iorga, membru al CNA, i-a atras atenţia lui Ionuţ Răitaru că, în cazul în care va prelua licenţa Radio Gogo, nu poate schimba grila de programe a postului de radio.

"Tematic, nu intenţionăm să o schimbăm", i-a răspus Răitaru.

CNA a aprobat preluarea de către societatea controlată de Ionuţ Răitaru a licenţei Radio Gogo, cu şapte voturi "pentru" (Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi trei "împotrivă" (Florin Gabrea, Valentin Jucan şi Laura Georgescu).

Licenţa audiovizuală pentru postul de radio pentru copii Radio Gogo a fost acordată societăţii Simion Communication SRL (al cărei asociat unic era la momentul respectiv Daniel Simion), în urma unui concurs organizat de CNA în anul 2009 şi are valabilitate până în 2020. Însă, în ianuarie 2012, societatea Simion Communication SRL a cedat licenţa Radio Gogo societăţii Brand Emotion SRL, al cărei asociat unic este Flaviu Cicirean.

Pe de altă parte, Ionuţ Răitaru a mai deţinut, prin intermediul societăţii Ridzone Computers SRL din Târgu-Jiu, o licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii, transformată ulterior în licenţă de satelit, pentru televiziunea locală RTV (prescurtarea numelui Răitaru TV, n.r.), licenţă care a fost preluată ulterior de societatea RTV Satellite Net SRL, controlată de Sebastian Ghiţă, patronul grupului de firme Asesoft şi fost manager al televiziunii de ştiri Realitatea TV. În prezent, Sebastian Ghiţă este deputat PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici