Jean-Luc Marion, membru al Academiei franceze, în vizită în România, între 4 şi 11 octombrie

Filosoful Jean-Luc Marion, membru al Academiei franceze, va veni în vizită în România între 4 şi 11 octombrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ambasada Franţei în România.

242 afișări
Imaginea articolului Jean-Luc Marion, membru al Academiei franceze, în vizită în România, între 4 şi 11 octombrie

Jean-Luc Marion, membru al Academiei franceze, în vizită în România, între 4 şi 11 octombrie

În timpul vizitei în România, profesorul Jean-Luc Marion va merge la Iaşi şi la Bucureşti.

Pe 5 octombrie, de la ora 10.00, la Universitatea A.I. Cuza din Iaşi, Jean-Luc Marion va primi titlul Doctor Honoris Causa. Evenimentul va fi urmat de conferinţa intitulată "La Conscience, de l’intentionnalité à l’appel".

Totodată, pe 8 octombrie, de la ora 14.00, la Universitatea din Bucureşti, Jean-Luc Marion va primi titlul Doctor Honoris Causa, evenimentul fiind urmat de conferinţa intitulată "L’universalité de l’Université".

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, la Institutul Francez (sala Elvire Popesco), Jean-Luc Marion va susţine conferinţa intitulată "Dieu et l’ambivalence de l’être" - în franceză, cu traducere simultană în limba română.

Pe 9 octombrie, de la 18.00, la Centrul Sfinţi Petru şi Andrei, profesorul va susţine conferinţa intitulată "La situation des chrétiens dans le temps contemporain, entre nihilisme et apologie - în franceză", cu traducere simultană în limba română.

În perioada 10-11 octombrie, de la ora 10.00, la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, va avea loc colocviul "Lectures de Jean-Luc Marion".

Jean-Luc Marion este "un filosof catolic", profesor universitar, celebru pentru lucrările sale despre Descartes şi despre fenomenologia donaţiei. De-a lungul carierei sale, profesorul Marion a publicat în jur de 27 de lucrări. Laureat al mai multor premii printre care şi Marele Premiu al Academiei franceze în 1992 pentru întreaga sa operă, Jean-Luc Marion este Cavaler al Legiunii de Onoare. A fost ales în rândul Academiei franceze pe 6 noiembrie 2008, pe fotoliul cardinalului Jean-Marie Lustiger, pentru care a lucrat ca şi consilier.

Profesorul Jean-Luc Marion a fost invitat în România de Institutul Francez din România, Societatea Română de Fenomenologie, Universitatea din Bucureşti (UB), Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Centrul Sf. Petru - Sf. Andrei, Centrul de Studii Fenomenologice (UB), Centrul "Fundamentele Modernitatii Europene" (UB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici