Jodie Foster va prezida gala de decernare a premiilor César

Actriţa americană Jodie Foster a fost aleasă să prezideze cea de-a 36-a gală anuală de decernare a premiilor César, au anunţat organizatorii.

87 afișări
Imaginea articolului Jodie Foster va prezida gala de decernare a premiilor César

Jodie Foster va prezida gala de decernare a premiilor César (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gala de decernare a premiilor César, considerate cele mai prestigioase premii din industria cinematografică franceză, va avea loc la Paris pe 25 februarie.

Jodie Foster a crescut în Franţa şi vorbeşte fluent limba franceză. Celebra actriţă va juca şi în pelicula "God of Carnage", regizată de Roman Polanski, un lungmetraj ale cărui filmări vor începe în februarie, în Franţa.

Actriţa americană nu este o străină pentru cinematografia franceză, ea jucând în filmele "Moi, Fleur Bleue" de Eric Le Hung în 1977, "The Blood of Others" de Claude Chabrol în 1984 şi în "A Very Long Engagement" de Jean-Pierre Jeunet din 2004.

Jodie Foster este primul preşedinte al galei premiilor César care nu este cetăţean francez, de la gala din 1993, prezidată de Marcello Mastroianni. Actorul francez Antoine De Caunes îşi va relua rolul de maestru de ceremonii. Gala premiilor César va avea loc la teatrul Chatelet din Paris şi va fi transmisă în direct de postul Canal Plus.

Nominalizările la premiile César vor fi anunţate vineri, 21 ianuarie, la Paris.

Jodie Foster, în vârstă de 48 de ani, se numără printre cele mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Actriţa, câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din "Acuzata" (1988) şi "Tăcerea mieilor" (1991), a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul "Curaj nebănuit" (2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici