Jurnaliştii AP, rugaţi să nu mai posteze informaţii pe Twitter, înainte ca agenţia să le publice

Jurnaliştii companiei Associated Press (AP) au primit, miercuri dimineaţă, un e-mail din partea conducerii, care i-a rugat să nu mai posteze informaţii pe Twitter, înainte ca acestea să fie publicate pe site-ul oficial al acestei agenţii de presă, informează nymag.com.

151 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii AP, rugaţi să nu mai posteze informaţii pe Twitter, înainte ca agenţia să le publice

Jurnaliştii AP, rugaţi să nu mai posteze informaţii pe Twitter, înainte ca agenţia să le publice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acel e-mail, conducerea agenţiei AP le-a reamintit angajaţilor regulamentul în vigoare care se aplică în cazul mesajelor postate pe Twitter, după ce doi jurnalişti ai acestei agenţii de presă au fost arestaţi, marţi, la New York, în timp ce se aflau alături de demonstranţii care participă la acţiunea de protest "Occupy Wall Street" (OWS).

"În legătură cu faptul că angajaţi ai agenţiei AP au fost arestaţi în timp ce participau la OWS, trebuie să vă anunţăm că angajaţii noştri au încălcat regulamentul în vigoare care se referă la postarea de mesaje pe platformele de socializare. Vorbiţi cu toţi colegii şi spuneţi-le să înceteze să mai facă acest lucru", se afirmă în acest e-mail, obţinut şi publicat de Daily Intel. "Angajaţii noştri au postat mesaje pe Twitter - înainte ca materialul să fie publicat pe site-ul agenţiei - în care s-a dezvăluit faptul că angajaţii noştri au fost arestaţi", se afirmă în acelaşi e-mail.

Regulamentul oficial al agenţiei AP conţine o normă care stipulează: "Nu dezvăluiţi o ştire care nu a fost încă publicată, indiferent de formatul în care o postaţi".

Agenţia Reuters a impus şi ea o normă asemănătoare: "Nu dezvăluiţi o informaţie, înainte să apară pe fluxul nostru de ştiri".

Aşa cum a anunţat în cele din urmă AP, un reporter şi un fotograf ai acestei agenţii s-au aflat printre cei şase jurnalişti care au fost arestaţi, marţi, în Zuccotti Park din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici