LinkedIn, acum şi în limba română

LinkedIn, cea mai mare reţea de socializare profesională, cu peste 100 de milioane de utilizatori la nivel mondial, a lansat miercuri versiunea în limba română, a anunţat compania.

445 afișări
Imaginea articolului LinkedIn, acum şi în limba română

LinkedIn, acum şi în limba română (Imagine:: Mediafax Foto/AFP)

"Lansarea versiunii în limba română va veni în întâmpinarea numărului tot mai mare de utilizatori români care îşi creează conturi personale pe LinkedIn. Numărul nostru de membri din Estul Europei creşte continuu şi cred că LinkedIn are un potenţial puternic de creştere în această regiune", a declarat, într-un comunicat, Ariel Eckstein, director general al LinkedIn Europa.

Peste 400.000 de angajaţi din România au deja profiluri pe LinkedIn şi peste 1.000 de grupuri au legătură cu România. Companii mari precum Romtelecom, Petrom şi Romstal şi-au creat deja pagini dedicate pe LinkedIn.

Cele mai bine reprezentate trei industrii româneşti pe LinkedIn, în funcţie de numărul de utilizatori din România, sunt industria financiar-bancară, IT & servicii şi telecomunicaţii. Cele mai mari trei companii din România cu cel mai mare număr de angajaţi cu conturi pe LinkedIn sunt Petrom, BCR şi Romtelecom.

"Peste 25 de milioane de profesionişti din întreaga Europa îşi creionează, în acest moment, identitatea lor profesională, îşi construiesc reţele de cunoştinţe şi valorifică la maximum informaţiile şi oportunităţile puse la dispoziţie de LinkedIn", a mai spus Eckstein.

Concomitent, LinkedIn a lansat şi versiuni în limbile turcă şi rusă, site-ul fiind disponibil deja în alte şase limbi de circulaţie internaţională, respectiv engleză, franceză, germană, italiană, portugheză şi spaniolă.

Compania, care are biroul central în California, a anunţat în luna ianuarie că doreşte să fie listată la bursă, fără să precizeze data. Între 2009 şi 2010, cifra de afaceri a LinkedIn s-a dublat, ajungând la peste 432 de milioane de dolari. Profitul net al companiei a fost, în 2010, de 3,43 milioane de dolari, după ce în 2009 înregistrase pierderi de patru milioane de dolari.

Cea mai mare reţea de socializare din lume rămâne Facebook, care are peste 500 de milioane de membri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici