"Loverboy" - prima dragoste nu a fost niciodată mai periculoasă

"Loverboy", cel mai nou film regizat de Cătălin Mitulescu, cu Ada Condeescu şi George Piştereanu în rolurile principale, va fi lansat în cinematografele din România pe 7 octombrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

623 afișări
Imaginea articolului "Loverboy" - prima dragoste nu a fost niciodată mai periculoasă

"Loverboy" - prima dragoste nu a fost niciodată mai periculoasă

Lansarea în România va avea loc în cel mai nou cinematograf din ţară, Grand Cinema Digiplex, din centrul comercial Băneasa Shopping City. Premiera va fi precedată de o sesiune de autografe a echipei "Loverboy".

"Loverboy" aduce în atenţia publicului povestea lui Luca, un adolescent care seduce fete pentru a le pasa prietenilor săi din Constanţa. Luca se îndrăgosteşte de Veli, una din potenţialele sale victime. E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.

"Pentru Luca a fi «loverboy» este un stil de viaţă, iubeşte cu pasiune, dar renunţă de fiecare dată înainte să fie prea târziu. Însă, întâlnirea cu Veli îi dă planurile peste cap şi trebuie să-şi regândească viaţa. La final, trebuie să ia o decizie, dar oricare ar fi aceea, nu va fi uşoară", a declarat George Piştereanu, cel care interpretează rolul lui Luca.

Lungmetrajul regizat de către Cătălin Mitulescu a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, la categoria Un Certain Regard. La Festivalul de Film de la Sarajevo, Ada Condeescu a primit premiul de cea mai buna actriţă pentru rolul său din "Loverboy".

"Povestea din «Loverboy» a fost o provocare pentru mine. Am încercat să înţeleg ce înseamnă să trăieşti la limită, să rişti permanent şi asta cred că nu ţine de o anumită vârstă, ci are legătură cu lupta care există dintodeauna între bărbat şi femeie", a declarat Cătălin Mitulescu, regizorul filmului.

"Loverboy" este singurul film românesc selectat în acest an la European Film Awards. Acesta a intrat în lista celor 45 de filme europene din marea competiţie pentru premiul cel mare - Oscarul european. Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 3 decembrie la Berlin în cadrul celei de-a 24 ediţie a European Film Awards.

Strada Film a fost înfiinţată în 2004, având ca primă producţie "Trafic" de Cătălin Mitulescu. Acest scurtmetraj a câştigat Palme D'Or la Festivalul de Film de la Cannes. De atunci, Strada Film a mai produs alte trei lungmetraje de succes: "Ryna" de Ruxandra Zenide şi "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" de Cătălin Mitulescu, care a câştigat la Cannes Premiul pentru Interpretare Feminină, în 2006, şi "Eu când vreau să fluier, fluier", debutul lui Florin Şerban, câştigător al Marelui Premiu al Juriului, Ursul de Argint, şi al Premiului Alfred Bauer la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Anul acesta a avut premiera internaţională şi a filmului "Loverboy", care este lansat în această toamnă în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici