Lungmetrajul "The Book Thief" şi trupa The Flamenco Thief închid Festivalul de Film Istoric Râşnov - VIDEO

Lungmetrajul "Hoţul de cărţi/ The Book Thief", de Brian Percival, şi concertul The Flamenco Thief vor închide, duminică seară, Festivalul de Film Istoric de la Râşnov, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

75 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "The Book Thief" şi trupa The Flamenco Thief închid Festivalul de Film Istoric Râşnov - VIDEO

Lungmetrajul "The Book Thief" şi trupa The Flamenco Thief închid Festivalul de Film Istoric Râşnov (Captură video)

În acest weekend, organizatorii au pregătit pentru pasionaţii de istorie şi cinematografie producţii precum "Walesa: Man of Hope", "Cyril şi Methodius", "Barbara", "Hoţul de cărţi/ The Book Thief", concerte cu Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Celelalte Cuvinte, Junetrip, The Flamenco Thief şi discuţii cu specialişti contemporani în istorie şi politologie.

"În al doilea weekend al Festivalului de Film Istoric Râşnov, am propus celor prezenţi o combinaţie de documentare istorice, filme artistice şi concerte care ilustrează cu succes temele din acest an. În plus, am pregătit şi întâlniri cu specialişti precum Radu Filipescu, Bogdan Olteanu, Ionuţ Dumitru sau Liviu Tofan, care vor dezbate istoria comunismului în România şi momentul prăbuşirii lui", a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râşnov.

Astfel, ziua de sâmbătă va aduce o serie de documentare şi producţii româneşti şi străine: "Război pe calea undelor" (2007), "The Medal" (1980), "Central Europe Goes to Freedom" (2013) şi "Walesa: Man of Hope" (2013), acesta din urmă fiind proiectat în cetatea Râşnov după concertul trupei Celelalte Cuvinte.

Ultima zi a festivalului începe în cinematograful Amza Pellea, cu cele peste trei ore şi jumătate ale filmului "Lawrance al Arabiei" (1962), urmat de documentarele "Patrimoniul Roşiei Montane" şi "Roşia Montană". La 18.00, formaţia Junetrip, din Cluj, va organiza un eveniment multimedia, cu proiecţii de fotografii şi improvizaţie live. Festivalul de Film Istoric Râşnov se încheie în cetate, de la 20.00, cu concertul "Shoot The Moon" al trupei britanice The Flamenco Thief şi cu proiecţia celebrului film "Hoţul de cărţi/ The Book Thief" (2013).

Expoziţiile speciale "Corneliu Coposu, un învingător", "Transnistria: temniţa limbii române" şi "Centenarul Marelui Război 1914 - 1918" vor fi deschise şi în al doilea weekend al festivalului, pentru cei pasionaţi de istorie.

Ediţia din 2014 a festivalului marchează împlinirea a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluţia din 1989 şi a 30 de ani de la Olimpiada de la Los Angeles, din 1984.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov a ajuns la cea de-a şasea ediţie, fiind organizat în Cetatea Râşnov şi în Cinematograful Amza Pellea. Organizatorii festivalului sunt primăria Râşnov, Institutul European pentru Itinerare Culturale şi Asociaţia Mioritics.

Râşnovul se identifică cu istoria cinematografiei româneşti, aici fiind locul în care s-au filmat o mare parte din peliculele cu temă istorică ale cinematografiei româneşti. Acest festival de film contribuie an de an la impunerea oraşului Râşnov drept capitală a filmului istoric în România. Festivalul include proiecţii de filme şi documentare inedite, dezbateri cu istorici şi martori ai evenimentelor istorice, discuţii cu actori şi regizori, prezentări de carte, concerte şi expoziţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici