Mark Hollinger, CEO al Discovery Networks International, va părăsi compania în iunie 2014

Mark Hollinger, preşedinte şi CEO al companiei Discovery Networks International, va părăsi compania în iunie 2014, potrivit unui anunţ făcut miercuri de grupul Discovery Communications.

261 afișări
Imaginea articolului Mark Hollinger, CEO al Discovery Networks International, va părăsi compania în iunie 2014

Mark Hollinger

Mark Hollinger l-a informat pe David Zaslav, preşedinte şi CEO al Discovery Communications, că se va retrage din funcţie în iunie 2014, când va expira actualul său contract cu Discovery, informează hollywoodreporter.com.

Hollinger a ajutat la dezvoltarea Discovery pe pieţele din afara Statelor Unite ale Americii, fiind responsabil de lansările de noi televiziuni şi de achiziţiile făcute de Discovery la nivel internaţional.

Totodată, Hollinger conduce operaţiunile diviziei internaţionale a Discovery, care distribuie 42 de branduri de televiziune în 45 de limbi, recepţionate de 1,6 miliarde de abonaţi din 224 de ţări şi teritorii din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia-Pacific şi America Latină.

"L-am informat pe David Zaslav săptămâna trecută de intenţia mea de a mă retrage din companie, atunci când contractul meu se va încheia, în luna iunie", a declarat Mark Hollinger.

El a precizat că a luat această decizie pentru că, în ultimii ani, având în vedere responsabilităţile sale în cadrul companiei Discovery, a trebuit să petreacă foarte mult timp departe de familia sa, care locuieşte în SUA. "Aştept cu nerăbdare să fiu din nou permanent în SUA şi să petrec mai mult timp cu familia mea", a mai spus Hollinger.

Mark Hollinger lucrează în compania Discovery din anul 1991 şi a ocupat diferite funcţii, inclusiv COO şi preşedinte al business-ului global şi al operaţiunilor companiei.

"Mark este un profesionist desăvârşit şi un lider extraordinar, care a avut un impact enorm asupra noastră a tuturor în cadrul Discovery Communications, timp de peste 23 de ani cât a fost în această companie. Îi sunt recunoscător pentru contribuţiile sale, pentru modul în care a condus compania şi pentru integritatea sa de neclintit", a declarat David Zaslav.

Anul trecut, Hollinger a coordonat două achiziţii importante ale Discovery la nivel european. Astfel, în decembrie, Discovery Communications a anunţat că va prelua 20% din grupul Eurosport, deţinut de compania media franceză TF1, pentru o sumă de 170 de milioane de euro. Totodată, Discovery Communications a anunţat încheierea unei înţelegeri definitive pentru cumpărarea de la ProSiebenSat.1, pentru o sumă de aproximativ 1,7 miliarde de dolari, a operaţiunilor SBS Nordic, care includ 12 televiziuni şi 19 posturi de radio din Norvegia, Suedia, Danemarca şi Finlanda.

Board-ul Discovery Communications va începe imediat să caute un succesor al lui Hollinger.

Discovery Communications este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare, având peset 1,8 miliarde de abonaţi în 217 ţări şi teritorii. În Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, Discovery distribuie 14 branduri, traduse în 27 de limbi şi care ajung la 244 milioane abonaţi din 118 ţări. În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Animal Planet HD, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici