Marko Bela: Cultura este cea care leagă şi apropie naţiunile, nu politica

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a transmis, sâmbătă seară, un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, apreciind că în cazul oricărei naţiuni cultura are o importanţă deosebită şi că aceasta este cea care leagă şi apropie naţiunile, şi nu politica.

79 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Cultura este cea care leagă şi apropie naţiunile, nu politica

Marko Bela: Cultura este cea care leagă şi apropie naţiunile, nu politica (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela participă, sâmbătă seară, la sărbătorirea Zilei Culturii Maghiare la Biserica Evanghelică-Luterană din Cluj-Napoca, unde a ţinut un discurs în care mesajul principal a fost despre importanţa culturii.

"În cazul oricărei naţiuni cultura are o importanţă deosebită. Cultura este cea care ne încheagă ca naţiune şi, în acelaşi timp, tot cultura leagă între ele şi apropie naţiunile, şi nu politica", a spus Marko.

Alături de liderul UDMR, la manifestare sunt prezenţi parlamentari UDMR de Cluj, viceprimarul Laszlo Attila, deputatul Lukacs Tamas, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului şi Minorităţi din cadrul Parlamentului Ungariei, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Szilagyi Matyas, oameni de cultură maghiari şi episcopi ai bisericilor tradiţionale maghiare.

Programul sărbătoririi Zilei Culturii Maghiare cuprinde o slujbă ecumenică, oficiată de episcopii bisericilor evanghelică-luterană, romano-catolică, reformată şi unitariană, şi un concert de muzică de cameră susţinut de reprezentanţii Operei Maghiare Cluj-Napoca.

Prim-consilierul eparhial al Bisericii Evanghelice-Luterane Cluj-Napoca, Fejer Attila, a declarat că vor fi prezentate piese de Kodaly Zoltan, Erkel Ferenc şi Franz Liszt.
Manifestarea va dura până la ora 19.00.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici