"Marussia", primul lungmetraj al Evei Pervolovici, de sâmbătă, în cinematografele din România - VIDEO

"Marussia", primul lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, care prezintă povestea Luciei şi a fiicei ei de 6 ani, într-o permanentă mutare de când au plecat de la Moscova la Paris, va fi prezentat în cinematografele din România începând de sâmbătă.

186 afișări
Imaginea articolului "Marussia", primul lungmetraj al Evei Pervolovici, de sâmbătă, în cinematografele din România - VIDEO

"Marussia", primul lungmetraj al Evei Pervolovici, de sâmbătă, în cinematografele din România

Seara de gală a primului lungmetraj realizat de regizoarea Eva Pervolovici va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la Cinema Studio din Bucureşti. Proiecţia filmului va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, desfăşurată în prezenţa regizoarei şi cu participarea actriţei Mădălina Constantin, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În Bucureşti, filmul va rula la cinematografele Elvira Popescu, Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Corso, Europa, Scala. De asemenea, pelicula va rula în Botoşani (Cinema Arta), Cluj-Napoca (Victoria), Craiova (Cinema Modern), Deva (Cinema Arta), Iaşi (Cinema Victoria, Cinema Republica), Piatra-Neamţ (Victoria), Piteşti ("Sebastian Papaiani"), Târgu-Mureş (Arta), Timişoara, Sibiu, Braşov (Cityplex), Constanţa (Cityplex).

"Marussia" a făcut parte din selecţia mai multor festivaluri internaţionale de profil din întreaga lume, având premiera mondială la Berlin 2013. Pe parcursul celor doi ani, a fost premiat cu numeroase distincţii - trofeul TV5 Monde pentru cel mai bun film francofon la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), menţiune specială la Festivalul de Film Independent de la Bordeaux, premiul publicului la Auburn, Australia. În ianuarie 2015, filmul a fost lansat şi distribuit în cinematografele din Franţa, unde a rulat timp de şapte săptămâni, iar critica de specialitate l-a întâmpinat foarte bine.

Lucia, o rusoaică în vârstă de 35 de ani, şi Marussia, fiica ei de şase ani, îşi trag după ele valizele pe străzile Parisului. În fiecare seară, ele caută un adăpost unde să poată dormi, în funcţie de întâlnirile pe care le fac peste zi. În ciuda incertitudinii situaţiei lor şi a privirilor dezaprobatoare ale compatrioţilor lor, mama şi fiica împart momente preţioase. Le este oare suficient ca să reziste? O frumoasă poveste urbană, văzută prin ochii unui copil, care are capacitatea uimitoare de a vedea frumosul până şi în momentele cele mai triviale, dar care, în acelaşi timp, ştie să perceapă realitatea, aşa cum este ea.

Eva Pervolovici este o tânără regizoare de film din România, ale cărei realizări au fost prezentate în numeroase festivaluri şi au fost recompensate cu mai multe premii. A participat la "talent campus-urile" de la Berlinale, Sarajevo şi Reykjavik. În 2010, premiul Berlin Today i-a înlesnit lucrul la noul ei film, "Little Red". În acelaşi an, a câştigat concursul Cannes á la Flip. Cele mai recente două scurtmetraje ale ei, "LubaBen" şi "Mina", au fost prezentate la Festivalul de Film de la Rotterdam în 2011.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de Clorofilm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici