Mediafax Monitorizare: Care a fost cel mai mediatizat sportiv român la JOCURILE OLIMPICE 2012

O analiză realizată de Mediafax Monitorizare pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra, 27 iulie-12 august, pentru care s-au folosit aproximativ 68.000 de surse de informare online, a arătat care a fost cel mai mediatizat sportiv român în mediul online.

2277 afișări
Imaginea articolului Mediafax Monitorizare: Care a fost cel mai mediatizat sportiv român la JOCURILE OLIMPICE 2012

Mediafax Monitorizare: Care a fost cel mai mediatizat sportiv român la JOCURILE OLIMPICE 2012 (Imagine: Mediafax Foto)

Mediafax Monitorizare a analizat pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Londra aproximativ 68.000 de surse de informare online - site-uri, conturi de Twitter, pagini de Facebook şi bloguri -, urmărind apariţia celor şapte sportivi români medaliaţi în articolele difuzate.

De la programul Jocurilor Olimpice la evoluţiile sportivilor români, scandalurile mai mult sau mai puţin fabricate în care au fost implicaţi aceştia sau bucuria făcută publică pe Facebook, mediul online a venit cu o alternativă la criza politică post referendum, oferind spectacolul performanţei sportive.

Cu peste 3.700 de apariţii identificate, Sandra Izbaşa este cea mai mediatizată sportivă în mediul online pe durata Jocurilor Olimpice 2012.

A doua cea mai mediatizată sportivă este tot din echipa de gimnastică: Cătălina Ponor înregistrează circa 3.200 de apariţii, în replică la apetenţa crescută a publicului consumator pentru acest sport.

Alina Dumitru este a treia sportivă în clasamentul realizat de Mediafax Monitorizare, cu peste 2.600 de apariţii, fiind urmată de Alin Moldoveanu (2.174 de apariţii), Corina Căprioriu (1.540), Roxana Cocoş (1.154 apariţii) şi Răzvan Martin (1.116 apariţii).

Topul sportivilor se păstrează şi în social media (Facebook, Twitter, Google+), cu o excepţie: Alina Dumitru ocupă locul 2, iar Cătălina Ponor, locul 3. Fiind prima medaliată la JO 2012, mesajele legate de această performanţă s-au propagat în cascadă. Mai mult, un volum semnificativ de mesaje au fost înregistrate pe Twitter având ca subiect conflictul generat de tweets-urile lui Mircea Badea şi Victor Ciutacu legate de prezenţa la vot a Alinei Dumitru.

Clasamentul în social media arată astfel: Sandra Izbaşa (957 apariţii), Alina Dumitru (788 apariţii), Cătălina Ponor (605 apariţii), Alin Moldoveanu (503 apariţii), Corina Căprioriu (198 apariţii), Roxana Cocoş (164 apariţii), Răzvan Martin (156 apariţii).

Performanţele nominale ale sportivilor români la Jocurile Olimpice 2012 sunt: gimnasta Sandra Izbaşa (medalie de aur la sărituri), gimnasta Cătălina Ponor (medalie de argint la sol), judoka Alina Dumitru (medalie de argint la categoria 48 de kg), Alin Moldoveanu (medalie de aur la tir), judoka Corina Căprioriu (medalie de argint la categoria 57 de kilograme), Roxana Cocoş (medalie de argint la haltere, categoria 69 de kg), Răzvan Martin (medalie de bronz la categoria 69 de kg).

Mediafax Monitorizare monitorizează în prezent toate categoriile de surse online, presă, dar şi social media. Astfel, agenţiile de PR şi specialiştii în comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor din aproximativ 68.000 de surse.

Mediafax Monitorizare este primul serviciu românesc de monitorizare profesionistă a presei, lansat în 1998. În prezent, Mediafax Monitorizare furnizează rapoarte zilnice şi analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienţi corporate şi instituţionali. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienţi prin intermediul contului individual de pe www.monitorizare.mediafax.biz, conţin toate materialele jurnalistice în care se regăsesc cuvintele-cheie definite de aceştia şi includ copii scanate ale articolelor din presa scrisă, înregistrările programelor de ştiri radio şi TV şi linkuri spre articolele sau postările online.

La rândul lor, analizele media evaluează acoperirea mediatică înregistrată de clienţi şi de concurenţii lor sau felul în care presa a reflectat temele de actualitate din industria în care aceştia activează. Mediafax Monitorizare deţine un certificat de conformitate cu standardul ISO 9001:2008 pentru sistemul său de management al calităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici