Michael Bloomberg revine la conducerea imperiului său media

Michael Bloomberg, fostul primar al oraşului New York, va reveni la conducerea imperiului său media, lider mondial în domeniul informaţiilor economice şi financiare, după demisia preşedintelui şi directorului general al acestuia, Dan Doctoroff.

106 afișări
Imaginea articolului Michael Bloomberg revine la conducerea imperiului său media

Michael Bloomberg revine la conducerea imperiului său media (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Bloomberg, în vârstă de 72 de ani, va coordona compania "cu sprijinul echipei de conducere actuale", după plecarea lui Dan Doctoroff, se afirmă în comunicatul de presă emis miercuri de grupul Bloomberg L.P.

Dan Doctoroff, care, timp de şase ani, a fost primar adjunct, însărcinat cu dezvoltarea economică, în timpul mandatului lui Michael Bloomberg la New York, a început să lucreze pentru compania magnatului american în 2008 şi a devenit director general al acesteia în 2011.

"Este o zi tristă pentru mine şi pentru compania mea", a declarat Michael Bloomberg. "Doream cu adevărat ca Dan să rămână şi să îşi continue misiunea. Dar am înţeles decizia sa", a adăugat miliardarul american.

"Nu m-am gândit niciodată că voi reveni la conducerea Bloomberg L.P. după 12 ani petrecuţi ca primar. Totuşi, cu cât petrec mai mult timp reobişnuindu-mă cu munca în companie, cu atât aceste activităţi mi se par mai palpitante şi interesante, iar acest lucru a fost posibil în mare parte graţie eforturilor depuse de Dan ", a adăugat el.

Michael Rubens Bloomberg, născut pe 14 februarie 1942, este un magnat, politician şi filantrop american. A fost cel de-al 108-lea primar al oraşului New York, ocupând această funcţie timp de trei mandate consecutive, din 1 ianuarie 2002 până pe 31 decembrie 2013. Cu o avere netă de 31 miliarde de dolari, Michael Bloomberg ocupă locul al 10-lea în topul celor mai bogaţi oameni din Statele Unite şi locul al 13-lea în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Michael Bloomberg este fondatorul şi deţinătorul a 88% din acţiunile Bloomberg L.P., o companie financiară globală, informaţională şi de mass-media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici