Microsoft negociază achiziţia unei reţele de socializare pentru companii

Grupul Microsoft negociază achiziţia Yammer, o reţea de socializare destinată companiilor, la un preţ care ar putea trece de un miliard de dolari, au declarat două surse apropiate situaţiei.

111 afișări
Imaginea articolului Microsoft negociază achiziţia unei reţele de socializare pentru companii

Microsoft (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

O înţelegere ar putea fi anunţată chiar vineri, a spus una dintre surse, informează Bloomberg.

Achiziţia Yammer ar permite Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, să îmbunătăţească gama de produse oferite companiilor. O preluare a Yammer ar poziţiona Microsoft mai bine în concurenţa cu Salesforce.com, care a cumpărat o companie similară în această lună, precum şi cu Oracle, care a achiziţionat recent două companii ce analizează date de pe reţelele de socializare.

Reţeaua Yammer, înfiinţată în 2008, este folosită de peste 200.000 de companii, printre care Ford şi eBay. Yammer oferă companiilor instrumente pentru utilizarea internă similare celor disponibile pe Facebook.

Compania a fost fondată de fostul director financiar al PayPal David Sacks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici