Motivul pentru care Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual până la sfârşitul secolului

Cea mai mare reţea de socializare online din lume, Facebook, va deveni cel mai mare cimitir virtual până în anul 2098, potrivit unui statistician, astfel, în anul respectiv, vor exista pe platformă mai multe conturi de oameni morţi decât vii, informează Go4it.

11819 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual până la sfârşitul secolului

Motivul pentru care Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual până la sfârşitul secolului (Imagine: Hepta)

"Facebook refuză să şteargă automat conturile persoanelor care au murit, iar acest lucru va însemna că utilizatorii vii vor fi mai puţini decât cei morţi până la sfârşitul secolului", spune Hachem Sadikki, doctorand la University of Massachusetts.

În acest moment, când Facebook are confirmarea că un utilizator a murit, transformă contul acestuia într-un fel de memorial. Singura modalitate prin care poate fi şters un profil este prin obţinerea datelor de autentificare în acesta.

Potrivit unei estimări a companiei Digital Beyond, peste 972.000 de utilizatori de Facebook vor muri în acest an doar în SUA, comparativ cu 385.968 în 2010 şi 580.000 în 2012.

Anul trecut, Facebook a anunţat că utilizatorii pot desemna din timpul vieţii un "Legacy Contact" care să poată publica un ultim mesaj pe contul acestora, dacă li se întâmplă ceva neprevăzut. Acesta poate fi ales, din lista de prieteni, mergând la Settings/Security/Legacy Contact, scrie Go4it.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici