News Corp. - profit în scădere cu 22%, în ultimul trimestru al anului fiscal 2010-2011

Gigantul media News Corporation a înregistrat, în ultimul trimestru al anului fiscal 2010-2011, un profit de 683 milioane de dolari, în scădere cu 22% comparativ cu ultimul trimestru al anului fiscal precedent.

47 afișări
Imaginea articolului News Corp. - profit în scădere cu 22%, în ultimul trimestru al anului fiscal 2010-2011

News Corp. - profit în scădere cu 22%, în ultimul trimestru al anului fiscal 2010-2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profitul anual al companiei a fost de 2,74 miliarde de dolari, în creştere cu 7,9% comparativ cu anul fiscal precedent, informează BBC News Online.

Rupert Murdoch, CEO şi Chairman al companiei, a recunoscut că scandalul interceptărilor telefonice, care a dus la închiderea titlului britanic News of the World, a creat unele dificultăţi pentru News Corp., deşi veniturile anuale ale companiei au crescut cu 11%, ajungând la nouă miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Murdoch a comentat şi cererile unor investitori de a renunţa la poziţia de Chairman al companiei. "Eu şi consiliul de administraţie credem că ar trebui să păstrez în continuare funcţii de CEO şi Chairman", a declarat Murdoch.

"Chase Carey (Chief Operating Officer al News Corp, n.r.) şi cu mine conducem această companie ca o echipă şi puterea acestui parteneriat este reflectată de rezultatele financiare bune. Deşi am avut un trimestru bun din punct de vedere financiar, compania noastra a înfruntat unele provocări recent, legate de tabloidul nostru londonez News of the World. Luăm decizii tranşante în acest caz şi vom face tot ce este necesar pentru a preveni astfel de întâmplări", a mai spus el.

Pe de altă parte, Greg Miskiw, în vârstă de 61 de ani, fost editor al News of the World, a fost arestat marţi, în cazul interceptărilor telefonice. El este cea de-a 12-a persoană arestată în acest scandal.

Potrivit poliţiei britanice, publicaţia News of the World, deţinută de grupul media, ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenţi asasinaţi. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui Rupert Murdoch.

Închiderea, în urmă cu câteva săptămâni, a publicaţiei News of the World (NOTW), cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale.

Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnalişti, reţinerea unui corespondent la Casa Regală şi a unui detectiv privat, şi de mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW. În ultimele săptămâni, poliţia britanică a operat mai multe arestări, printre acestea numărându-se Coulson, dar şi Rebekah Brooks, fosta directoare a News International - divizia britanică a News Corp. - şi fost redactor-şef al NOTW, însă cei mai mulţi au fost eliberaţi pe cauţiune.

Se ştie că telefoanele a sute, chiar mii de personalităţi - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema şi sportive - au fost ascultate de jurnalişti.

Magnatul american Rupert Murdoch, în vârstă de 80 de ani, a negat că ar fi responsabilul ultim pentru interceptările efectuate de cotidianul News of the World, care face parte din trustul său, cu ocazia audierii sale în Comisia pentru Media din Parlamentul britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici