Numărul de conturi româneşti din Facebook a atins 7 milioane

Numărul de conturi româneşti din reţeaua Facebook a atins 7 milioane, în creştere cu 25% faţă de ianuarie 2013, din care 1,4 milioane aparţin utilizatorilor din Bucureşti, potrivit Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua socială.

203 afișări
Imaginea articolului Numărul de conturi româneşti din Facebook a atins 7 milioane

Numărul de conturi româneşti din Facebook a atins 7 milioane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Facebrands.ro şi Facebrands PRO, serviciile de monitorizare şi analiză a activităţii pe Facebook în România, au întregistrat miercuri cifra de 7.000.000 utilizatori români de Facebook. Numărul de utilizatori români ai Facebook a crescut în anul 2013 cu 25%, creştere apropiată faţă de 2012, când a atins 27%, în timp ce în 2011 numărul lor a urcat cu 83%", se arată într-un comunicat al Facebrands.ro.

Din cei 7 milioane, aproape 94% şi-au setat oraşul în profilul paginii.

Capitala are cei mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook în România, 1,43 milioane, însă cifra lor reprezintă doar 21,9% din totalul utilizatorilor care şi-au setat orasul în profil, faţă de 25,7% în urmă cu un an (1,29 milioane în ianuarie 2013, 25,7% din total), urmată de Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa, care au acum peste 200.000 utilizatori.

Alte 9 oraşe au peste 100.000 de utilizatori de Facebook, respectiv Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Arad, Bacău, Piteşti şi Sibiu.

Printre oraşele care au crescut cel mai mult ca număr de utilizatori de Facebook se numără Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.

Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua sociala Facebook, lansat la începutul anului 2011 de Standout şi Byte Flux.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici