O carte pe zi: "Conspiraţia. Cum l-a ajutat Rusia pe Trump să ajungă la Casa Albă", de Luke Harding

O carte care nu numai că se citeşte ca un thriller, cu sufletul la gură, ci chiar este un thriller ce se petrece - încă! - în zilele noastre, la care am asistat, fără să ştim, la care încă mai asistăm…

491 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Conspiraţia. Cum l-a ajutat Rusia pe Trump să ajungă la Casa Albă", de Luke Harding

O carte pe zi: "Conspiraţia. Cum l-a ajutat Rusia pe Trump să ajungă la Casa Albă", de Luke Harding

Luke Harding este ziarist, corespondent de presă al ziarului londonez The Guardian, laureat al multor premii. Între 2007 şi 2011 a fost şeful biroului ziarului său la Moscova, expulzat din Rusia la scurtă vreme după încheierea Războiului Rece. În decembrie 2016, Luke Harding s-a întâlnit cu Christopher Steele, fost agent MI6; au discutat despre legăturile cu Rusia ale noului preşedinte ales al Statelor Unite. Potrivit dosarului exploziv întocmit de Steele, Kremlinul l-a "cultivat, susţinut şi asistat" pe Trump de mulţi ani (prima oară magnatul vizitase Rusia în iulie 1987) şi ruşii deţin informaţii compromiţătoare despre el. Trump răspunde pe Twitter: "Ştiri false".

În "'Conspiraţia' - scriu editorii -, carte apărută anul trecut, Luke Harding dezvăluie adevărata natură a relaţiei lungi de decenii a lui Trump cu Rusia şi prezintă povestea fascinantă a dosarului Steele, adăugând în exclusivitate materiale noi şi apelând la surse din interiorul comunităţii de informaţii. Harding relatează o poveste uimitoare despre conturi offshore, tranzacţii imobiliare dubioase, un concurs Miss Univers, mafioţi, spălare de bani, hackeri şi spionaj comandat de Kremlin. El proiectează o lumină asupra unor jucători ruşi influenţi, ale căror motivaţii şi instrucţiuni pot să fi provenit direct de la Vladimir Putin. Cartea aceasta pătrunde în adâncurile celui mai mare scandal politic al epocii moderne. Rusia remodelează ordinea mondială în propriile ei scopuri, iar asta ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi.

Pentru a-şi definitiva cartea, Luke Harding a stat de vorbă cu multe surse - le aminteşte la finalul cărţii: "Interlocutorii mei au fost în majoritate bărbaţi - lumea securităţii şi serviciilor secrete continuă să fie copleşitor masculină. Dintre ei au făcut parte foşti consilieri de vârf ai Consiliului Naţional de Secutitate din administraţiile a doi preşedinţi american, un fost director al CIA şi NSA, agenţi secreţi ieşiţi la pensie,dezertori, istorici, conferenţiari juridici, foşti diplomaţi. Am vorbit de asemenea cu mulţi jurnalişti".

A rezultat o carte care nu numai se citeşte ca un thriller, cu sufletul la gură, ci chiar este un thirller care se petrece - încă! - în zilele noastre, la care am asistat, fără să ştim, la care încă mai asistăm.

Luke Harding - "Conspiraţia. Cum l-a ajutat Rusia pe Trump să ajungă la Casa Albă". Meteor Press Publishing. Traducere din limba engleză de Mihai-Dan Pavelescu. 320 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici