O carte pe zi: "Arhitectul parizian", de Charles Belfoure

Un thriller istoric a cărui poveste se petrece în primii ani ai celui De-al Doilea Război Mondial, la Paris.

462 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Arhitectul parizian", de Charles Belfoure

O carte pe zi: "Arhitectul parizian", de Charles Belfoure

Charles Belfoure este arhitect de profesie, fiu al unui imigrant polonez, trăieşte în SUA, a publicat mai multe cărţi despre istoria arhitecturii, iar acesta este primul său roman, apărut în 2013. Cartea s-a numărat printre finaliştii din 2015 la International Dublin Literary Award. The Picture Company a achiziţionat drepturile de ecranizare şi acum se lucrează la scenariu.

Este vorba de un thriller istoric, povestea se petrece în primii ani ai celui De-al Doilea Război Mondial, la Paris. Scriu editorii: "Paris, 1942. Tânărul şi talentatul arhitect Lucien Bernard acceptă o comandă care îi poate aduce o mare sumă de bani, dar care riscă să-l trimită la moarte. Misiunea lui este să proiecteze o ascunzătoare pentru un evreu bogat, un spaţiu atât de puţin vizibil, încât nici chiar cel mai hotărât ofiţer german să nu-l găsească. Lucien are mare nevoie de bani, iar posibilitatea de a-i păcăli pe naziştii care au ocupat Parisul, este o provocare căreia nu-i poate rezista. Dar, atunci când o familie de evrei dintr-una dintre ascunzătorile sale sfârşeşte tragic, problema creării acestora devine o chestiune personală".

O lectură uşoară, personaje bine conturate, credibile, dar foarte previzibile, exagerate uneori, descrieri convingătoare ale perioadei de ocupaţie nazistă, un final surprinzător. Cartea pare să spună cititorului că subiectul e prea cunoscut, a mai fost tratat, în alte forme, încât să nu se aştepte la mari noutăţi.

Charles Belfoure - "Arhitectul parizian". Editura Litera, colecţia Buzz books. Traducere din limba engleză de Alexandru Maniu. 326 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici