O carte pe zi: „Aşteptări” de Anna Hope

„Un tablou extrem de izbutit al prieteniei dintre femei, cu bucuriile şi necazurile ei. O voce proaspătă şi captivantă în romanul britanic actual.“ — Daily Telegraph

232 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Aşteptări” de Anna Hope

O carte pe zi: „Aşteptări” de Anna Hope

Probabil veţi fi citit un alt roman al acestei scriitoare, publicat de Humanitas Fiction în urmă cu trei ani, ”Sala de bal”. Veţi dori, în acest caz, să reveniţi la Anna Hope. Dacă nu aţi făcut-o, puteţi deschide această carte cu încredere, Anna Hope e o autoare de succes. Scriitoare şi actriţă, născută în 1974 la Manchester, a studiat literatura engleză la Oxford, apoi a absolvit cursurile de actorie ale Royal Academy of Dramatic Art din Londra, s-a făcut cunoscută mai ales pentru roluri din seriale şi miniserii de televiziune (ShakespeaRe-Told, Dr Who, Coronation Street), după care s-a apucat de scris. Acesta este al treilea ei roman.

Scriu editorii: „Aşteptări, roman publicat în 19 ţări şi în curs de ecranizare, abordează o tematică foarte actuală legată de prietenia dintre tinere, condiţia femeii moderne, anxietăţile şi frustrările ei faţă de maternitate, de întemeierea şi păstrarea unei familii, de carieră, de aşteptările proprii, mai mult sau mai puţin realiste, şi de cele ale societăţii.

Hannah, Cate şi Lissa sunt tinere, de nedespărţit, iar viaţa li se întinde la picioare tumultoasă, cu posibilităţi nelimitate, inepuizabilă. Locuiesc împreună într-o casă victoriană din inima Londrei, petrec, învaţă, se bucură de mediul efervescent al vieţii artistice din metropolă. Zece ani mai târziu, în plină maturitate, descoperă că nici una dintre ele nu a ajuns acolo unde visase. Nici una dintre ele nu este cu adevărat femeia care credea că va deveni. Cariere departe de a le mulţumi, mariaje în derivă, crize ale maternităţii le fac pe cele trei prietene să fie invidioase pe împlinirea pe care au impresia că o citesc în viaţa celorlalte. O invidie discretă, însă nu mai puţin maliţioasă, care va schimba cu totul chipul prieteniei dintre ele.”

„Explorând spaţiul liminal dintre vise şi realitate – şi felul cum eşecul afectează relaţiile umane –, romanul Annei Hope este o odă închinată Londrei secolului XXI şi o analiză a presiunilor sociale din ziua de azi.“ — The Irish Times

Anna Hope – Aşteptări. Traducere din limba engleză şi note de Mihaela Dumitrescu. Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei. 324 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici