O carte pe zi: "Dincolo de stele", de Kristin Hannah

Continuarea bestsellerului "Aleea cu licurici", semnalat anul trecut la această rubrică şi vândut în peste un milion de exemplare.

390 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Dincolo de stele", de Kristin Hannah

O carte pe zi: "Dincolo de stele", de Kristin Hannah

În urmă cu puţin peste un an semnalam în această rubrică o carte semnată de Kristin Hannah intitulată "Aleea cu licurici" vândută relativ repede în mai mult de un milion de exemplare, portret al unei epoci şi al unei prietenii complexe. "O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărţite, care trec împreună printr-o mulţime de peripeţii şi de evenimente tragice... o poveste în care fanii vor recunoaşte stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah", scria The Seattle Times. Două prietene - care s-au întânit pe când erau adolescente pe Aleea cu licurici - aleg două căi opuse în viaţă - una optează pentru familie şi naşte trei copii, cealaltă alege meseria cu toate neîmplinirile care apar odată cu succesul fuminant. Cartea apăruse în 2008

Cinci ani mai tîrziu, scriitoarea continuă romanul cu cel de faţă. Kristin Hannah a scris mai mult de 20 de romane, printre acestea numărându-se bestsellerurile "A doua şansă", "Aleea cu licurici", "Grădina de iarnă", "Privighetoarea", "Un nou început". Câteva dintre ele urmează să fie ecranizate. Inainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat. A ajuns una dintre cele mai iubite/căutate scriitoare contemporane.

Despre acest roman scriu editorii: "Tully Hart a avut întotdeauna visuri măreţe, fiind, în acelaşi timp, bântuită de amintirile unui trecut dureros. Crede că poate depăşi orice, până când cea mai buna prietenă a sa, Kate Ryan, moare. Tully încearcă să îndeplinească promisiunea pe care i-a făcut-o lui Kate când aceasta era pe patul de moarte - să le fie alături copiilor lui Kate - dar nu ştie nimic despre familie, despre maternitate sau despre cum să ai grijă de alţii.

Marah Ryan are şaisprezece ani şi este distrusă de durere la moartea mamei sale. Tatăl ei, Johnny, se străduieşte să ţină familia unită, dar pentru Marah, nimic şi nimeni nu pare să conteze... până când se îndrăgosteşte de un tânăr care o face să zâmbească din nou şi o poartă în lumea lui plină de pericole.

Dorothy Hart se află în miezul trecutului tragic al lui Tully. A părăsit-o în mod repetat pe fiica ei pe când era copilă, dar acum se întoarce, într-un moment în care Tully se simte complet singură. In cele din urmă, Dorothy trebuie să se confrunte cu un adevăr dureros: numai prin dezvăluirea secretelor trecutului său poate spera să devină mama de care fiica ei are nevoie".

Cum s-a spus, "un roman care va ajunge direct la inimile cititorilor" - mai ales ale cititoarelor.

Kristin Hannah - "Dincolo de stele". Traducere din limba engleză şi note de Valentina Georgescu. Editura Litera, colecţia Blue Moon. 411 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici