O carte pe zi: ”Drum în noapte” de Kristin Hannah

„Drum in noapte este una dintre acele cărţi cu totul deosebite despre triumful puterii spiritului uman în procesul iertării.” - New York Journal of Books

326 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: ”Drum în noapte” de Kristin Hannah

O carte pe zi: ”Drum în noapte” de Kristin Hannah

Un roman numai bun pentru vacanţă şi pentru iubitoarele de telenovele.

Lexi Baill este o tânără debusolată, fiica unei mame dependente de stupefiante, care a abanadonat-o într-un orfelinat şi care ajunge la 14 ani în casa surorii bunicii şi începe să intre pe un făgaş normal. Urmează şcoala gimnazială şi liceul unde îşi găseşte o prietenă în singuratica Mia Farraday. Gemenii Mia şi Zach Farraday aparţin unei familii înstărite, iar mama lor veghează asupra lor ca un uliu, din prea multă iubire. Laxi e primită în casa Farraday ca o nouă fiică, cei trei învaţă bine, plănuiesc să meargă la facultate, dar toate planurile sunt distruse la sfârşitul ultimului an de liceu, când toţi trei merg la o petrecere unde se bea vârtos. Nici Mia, nici Zach nu mai pot conduce, o face Lexi, dar pe drumul de întoarcere spre casă are loc un accidnet în care Mia moare. La insistenţele comunităţii care vrea să dea o lecţie copiilor care îndrăznesc să se urce băuţi la volan, Lexi va fi condamnată la cinci ani de închisoare, Zach nu-şi asumă nicio parte din vină, mama lor e înverşunată pentru condamnare.

Curând după ce e închisă, Lexi află că e însărcinată, naşte o fetiţă pe care o încredinţează tatălui Zach, cu acte prin care renunţă la custodie.

Dar la sfîrşitul celor cinci ani de închisoare, Lexi vrea să-şi vadă fetiţa şi viaţa tuturor e dată peste cap.

Scriu editorii: „Narat alternativ, din dublă perspectivă – a lui Jude Farraday şi a lui Lexi Baill –, «Drum în noapte» ridică întrebări asupra maternităţii, asupra tulburărilor şi insecurităţii perioadei de adolescenţă, asupra rezilienţei şi curajului de a ierta.”

Kristin Hannah – Drum în noapte. Traducere din limba engleză de Valentina Georgescu. Editura Litera, colecţia Blue moon. 400 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici