O carte pe zi: „Fight club 2. Gambitul seninătăţii” de Chuck Palahniuk şi Cameron Stewart

Un roman grafic, o realizare uluitoare. Nu rataţi aşa ceva.

388 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Fight club 2. Gambitul seninătăţii” de Chuck Palahniuk şi Cameron Stewart

O carte pe zi: „Fight club 2. Gambitul seninătăţii” de Chuck Palahniuk şi Cameron Stewart

Probabil aţi citit un roman celebru, pe care nu-l puteai lăsa din mână, violent şi neliniştitor, devenit un clasic al aşa-numitei literaturii underground, „Fight Club”, apărut în 1996, semnat de Chuck Palahniuk. Sau poate aţi văzut filmul şi mai celebru inspirat, în 1999, de roman, regizat de David Fincher, cu Brad Pitt, Edward Norton şi Helena Bonham Carter în rolurile principale. Sunt - cartea şi filmul – printre cele mai provocatoare producţii culturale ale ultimului deceniu al secolului trecut: povestea unui tânăr care trăieşte într-o lume plină de eşecuri şi care îşi găseşte debuşeul în bătăi clandestine organizate în subsolurile barurilor, după ora închiderii.

Cât de greu a fost până a apărut acel roman, dar şi succesul fulminant oibţinut aproape imediat după lansare ne povesteşte în introducerea cărţii pe care o semnalăm astăzi Gerald Howard, editorul ei.

Cartea de faţă este o continuare, născută, aflăm din amănuntele care însoţesc fişa de tipar, în timpul unei cine delicioase pregătite de Marc Mohan (celebrul critic de film?). Şi este foarte importantă pentru că este un imens roman grafic – bandă desenată; prin urmare nu numai continuă povestea din Fight Club, ci relansează banda desenată pur şi simplu.

„Dacă era nevoie ca Tyler Durden să-şi facă din nou apariţia, nu exista un moment mai potrivit… Fight Club 2 readuce tot ce era mai bun în textul original şi face din îmbrăţişarea caldă şi nihilistă a lui Tyler Durden o bine-venită întoarcere în lumea familiară a cinismului, violenţei şi anarhiei. «Tyler trăieşte», şi n-am putea fi mai fericiţi la gîndul că vom avea parte de şi mai mult haos.” (Newsarama)

„Deopotrivă extrem de incisive şi mortal de amuzante, parabolele trăsnite ale lui Palahniuk surprind un Zeitgeist dement şi adaugă o voce subversivă şi straniu de inspiratoare canonului contemporan… În epoca de după 11 septembrie, o Americă hiperactivă, obsedată de Internet, epuizată de război şi de recesiunea economică e limpede că are nevoie încă o dată de Tyler.” (The Atlantic)

„O realizare uluitoare. Nu rataţi aşa ceva.” (Comic Vine)

Chuck Palahniuk şi Cameron Stewart - Fight club 2. Gambitul seninătăţii. Traducere din limba engleză de Dan Croitoru. Editura Polirom. 277 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici